Bijelo Polje: Svešteniku uručeno rješenje o napuštanju Crne Gore i zabrani ulaska na godinu dana

Stamatović je uhapšen nakon povratka sa litije i kod sebe nije posjedovao lična dokumenta i nije imao boravišnu dozvolu

23563 pregleda 187 reakcija 51 komentar(a)
Nikolaj Stamatović, Foto: J.Ć.
Nikolaj Stamatović, Foto: J.Ć.

Igumanu manastira Zlateš Nikolaju Stamatoviću danas je uručeno rješenje da za sedam dana mora da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Bijelo Polje.

Istim rješenjem njemu je zabranjen povratak u državu u narednih godinu dana.

Stamatović je sinoć uhapšen nakon povratka sa litije, nakon što kod sebe nije posjedovao lična dokumenta i nije imao boravišnu dozvolu.

Zbog prisustvovanja litiji koju je prijavio kao organizator, a kojoj je suprotno odredbana Nacionalnog koordinacionog tijela bilo prisutno više do 200 građana, sinoć je u CB-u Bijelo Polje saslušan i jerej Milosav Jovanović.

U prostorijama Centra bezbjednosti je boravio sinoć do tri sata iza ponoći, a jutros je saslušan u Sudu za prekršaje, koji mu je zbog neposjedovanja ličnih dokumenata i nezakonitog ulaska u ili boravka u Crnoj Gori izrekao novčanu kaznu u iznosu od 210 eura.

Iguman Nikolaj boravi u Crnoj Gori 7 godina.

Iz bjelopoljskog Centra bezbjednosti je saopšteno da su sinoć oko 20.40 časova, u mjestu Rakonje kontrolisali teretno motorno vozilo kojim je upravljao M.R. iz Bijelog Polja, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice koje kod sebe nije posjedovalo lična dokumenta.

“Bjelopoljska policija je ovo lice radi utvrđivanja identiteta dovela u službene prostorije Centra bezbjednosti Bijelo Polje gdje je utvrđeno da se radi o sveštenom licu N.S. (32), državljaninu Republike Srbije.

Ovom licu je izdat nalog za naplatu novčane kazne u visini od 60 eura zbog neposjedovanja identifikacionih dokumenata.

Osim toga, utvrđeno je da je N.S. počinio prekršaj iz člana 213 stav 1 tačka 1 Zakona o strancima – ulazak, boravak i kretanje u Crnoj Gori bez važeće strane putne isprave, te i prekršaj iz člana 213 stav 1 tačka 10 istog Zakona – nezakonit ulazak ili boravak u Crnoj Gori.

Zbog počinjenih pomenutih prekršaja N.S. je lišen slobode i priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu”, saopšteno je iz CB Bijelo Polje.

Bonus video: