Odloženo suđenje Bogojeviću

Advokat Piperović: U Višem sudu se pojavio koronavirus

Advokat Zoran Piperović, pravni branilac Nikole Bogojevića je u podnesku naveo da ima informaciju da se u zgradi Višeg suda u Podgorici pojavio koronavirus kovid19, te da je zbog bojazni za lično zdravlje zamolio sud za odlaganje glavnog pretresa

4250 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Suđenje Nikoli N. Bogojeviću (23), optuženom za ubistvo Branka Vučkovića, odloženo je za 23. jul u Višem sudu u Podgorici, jer je branilac okrivljenog, advokat Zoran Piperović, zatražio odlaganje glavnog pretresa.

Advokat Piperović je u podnesku naveo da ima informaciju da se u zgradi Višeg suda u Podgorici pojavio koronavirus kovid19, te da je zbog bojazni za lično zdravlje zamolio sud za odlaganje glavnog pretresa.

Kako se navodi u optužnici Zorana Vučinića, državnog tužioca u Višem državnom tužulaštvu u Podgorici, okrivljeni Bogojević je 25. septembra 2019. godine oko 23,20 časova, ispred ugostiteljskog objekta "Gejming pab" u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici, sa umišljajem na podmukao način ubio Vučkovića.

Kako piše u optužnici, zbog ranijih navodnih konflikata sa oštećenimu vezi vraćanja novčane pozajmice, došao kod ugostiteljskog objekta, i u vremenu od 22,30 do 23, 20 časova, na prostoru iza kontejnera za odlaganje smeća, preko puta ovog ugostiteljskog objekta, čekao dolazak Vučkovića.

Kada je naišao motociklom iz pravca autobuske stanice, i parkirao se na kolovozu, ispred lokala "Gejming pab", okrivljeni Bogojević je iskoristio pogodan trenutak, neopaženo priđao sa leđa, za vrijeme dok je koračao u pravcu lokala, iz crne torbice izvadio revolver "magnum", te u prvacu zadnje strane tijela, sa udaljenosti oko tri-četiri metra, ispalio tri hica.

U optužnici piše da su dva promašila, dok ga je jedan pogodio u predjelu donjeg dijela leđa, desne slabine, i od zadobijene povrede je preminuo u Kliničkom centru Crne Gore. Bogojević je pobjegao i vratio se u zgradu u kojoj stanuje u Ulici IV jula. Prema navodima optužnice, okrivljeni je počino krivično djelo teško ubistvo.