UP: Identifikovan jedan od osumnjičenih za ubacivanje suzavca u sportsku halu

"Sadržaji ovih zapisnika ukazali su na sumnju da je grupa lica prema kojima su, zbog narušavanja javnog reda i mira, upotrijebljena hemijska sredstva, vinovnici ovog čina", kaže se u saopštenju

19897 pregleda 126 reakcija 53 komentar(a)
Suzavac u sali, Foto: Screenshot
Suzavac u sali, Foto: Screenshot

Uprava policije saopštila je da Zoran Latković (28) iz Kotora, jedan je od osoba odgovornih za ubacivanje suzavca kroz prozor Sportskog centra Mediteran, u trenutku kada su djeca imala trening.

"Policija je sprovela kriminalističku obradu radi utvrđivanja identiteta odgovornih lica za ubacivanje hemjskog sredstva u sportsku salu u kojoj su trenirala djeca u Budvi tokom jučerašnjih incidenata", kazali su u saopštenju i naveli da su tom prilikom prikupili obavještenja od više građana koji su bili očevici ovog događaja.

Oni su kazali i da je juče došlo do brutalnog napada na policijske službenike , što su, kako tvrde, "pojedine političke partije i organizatori radikalnih okupljanja pokušali da iskoriste da obmanu građane Crne Gore i podvale policiji da su njeni pripadnici ubacili hemijska sredstva u objekat gdje su trenirala djeca".

"Sadržaji ovih zapisnika ukazali su na sumnju da je grupa lica prema kojima su, zbog narušavanja javnog reda i mira, upotrijebljena hemijska sredstva, vinovnici ovog čina", kaže se u saopštenju.

"Po kazivanju očevidaca čiji su zapisnici uzeti na ove okolnosti, ova grupa lica koja je učestvovala u izazivanju incidenata je podigla sa pločnika hemijsko sredstvo i ubacila ga kroz prozor sportske sale gdje se održavao trening za djecu", kažu se u saopštenju. Dodaju i da je sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac.

Oni su kazali da preduzimaju dalje mjere i radnje na identifikaciji eventualnih ostalih učesnika ovoga događaja.

"Lica koja su vinovnici ovoga događaja ne samo da su ugrozili zdravlje i bezbjednost djece, već su, kako se jedino može razumjeti, imali namjeru da izazovu paniku kod građana, te i da podstaknu nerede", kazali su u UP.

Bonus video: