Savjet: Identifikovati policajce koji su tukli muškarca u Budvi

Savjet za građansku kontrolu rada policije dostavio je Upravi policije i snimak iz Berana i drugi "na kom građanin otvoreno najavljuje napad na policijske službenike iz Rožaja"

27655 pregleda 485 reakcija 17 komentar(a)
Sa snimka iz Budve, Foto: TV Vijesti
Sa snimka iz Budve, Foto: TV Vijesti

Savjet za građansku kontrolu rada policije tražio je da se identifikuju policajci koji su u Budvi tukli građanina nakon što je pored njih prošao podignutih ruku.

Saopštili su da su pokrenuli postupak kontrole primjene policijskih ovlašćenja, a Upravi policije dostavili snimak.

"Savjet je zatražio da se obavi identifikacija svih sa snimka, kao i da se od građanina i policijskih službenika sa snimka uzmu izjave u odnosu na konkretni događaj i postupanje i da se pristupi odgovarajućim provjerama. Savjet je uvjeren da je u crnogorskoj policiji uspostavljena nova kultura odgovornosti i da će svako pojedinačno neprofesionalno postupanje biti prepoznato i sankcionisano", saopštili su iz Savjeta.

Oni su ponovili da podržavaju svaku legitimnu i profesionalno izvedenu policijsku intervenciju, ali da one ne smiju biti kompromitovane upotrebom disproporcionalne sile i sredstava prinude, kao što pokazuje konkretni snimak.

Savjet za građansku kontrolu rada policije dostavio je Upravi policije i snimak iz Berana i drugi "na kom građanin otvoreno najavljuje napad na policijske službenike iz Rožaja".

"Snimak i link je dostavio građanin poznatog identiteta, pripadnik bošnjačke nacionalne manjine, iskazujući strah zbog neprimjerenog odnosa prema pripadnicima policije iz redova manjinskih naroda. Savjet je zatražio da se obavi identifikacija građanina i u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom provjeri postojanje stvarne namjere za izvršenje krivičnog djela. Savjet iskazuje zabrinutost zbog otvorene najave nasilja prema policijskim službenicima i ukazuje da je ovo upravo jedna od situacija koje su djelovale kao pobuna protiv države Crne Gore", piše u saopštenju Savjeta.

Bonus video: