Đuričković: Nikoga nijesam ubio, niti pokušao...

Nikada nikoga nijesam ubio, niti pokušao, niti obezbjeđivao novac za bilo koga, kriptovane telefone, stanove, davao uputstva o bilo čemu, tako da kategorički tvrdim da nemam nikakve veze sa iznijetim tvrdnjama, koje se iznose i prenose preko medija i to gotovo svakodnevno

8753 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Cetinjanin Miloš Đuričković, reagovao je na tekst objavljen u “Vijestima” 17. 6. 2020. godine, pod naslovom “Pripremali ubistva, zastrašivali, prali novac, švercovali drogu”, u kojem se prenose saopštenja Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.

“Nijesu tačni navodi da sam jedan od organizatora kriminalne grupe, navodno formirane 2017. godine sa bilo kojim licem kao ni to da sam u toj grupi preuzeo ulogu da ubijam, obezbjeđujem novac za djelovanje grupe, kao ni sve tvrdnje koje mi stavlja na teret Specijalno tužilaštvo i Uprava policije.

Nikada nikoga nijesam ubio, niti pokušao, niti obezbjeđivao novac za bilo koga, kriptovane telefone, stanove, davao uputstva o bilo čemu, tako da kategorički tvrdim da nemam nikakve veze sa iznijetim tvrdnjama, koje se iznose i prenose preko medija i to gotovo svakodnevno.

Moja dva brata su ubijena, na mene je pucano i tada sam zadobio povrede u predjelu vrata i samo pukim slučajem ostao u životu. Gotovo stalno sam u strahu da bi neko mogao da ponovi ono što je prema mojim najbližim počinjeno, tako da je prošle godine policija Cetinja tri mjeseca stalno obezbjeđivala moju kuću i moju porodicu.

Pitam se gdje je bila Policija i Tužilaštvo za sve ovo vrijeme od 2017. godine, do sada, zašto me nema u bilo kojem procesuiranom predmetu, čak ni sa onim licima koja se pored mene pominju kao organizatori kriminalne grupe. Koji su to dokazi prikupljeni protiv mene i to nakon što sam prošle godine bio 10 mjeseci u zatvoru, a nakon izlaska, tri mjeseca obezbjeđivan i gotovo uvijek pod prismotrom.

Svakomjesečno, bar po dva puta, upada u moju kuću Policija i Interventni vod, ne birajući način upadanja i ako dobro znaju da sam im uvijek otvarao vrata, tako da su slobodno mogli sve da pretresaju, ali, nikada nijesu ništa sumnjivo našli, što bi imalo veze sa krivičnim djelom.

Ovaj demant više pišem bog zaštite svoje porodice, jer su ovakve neistinite tvrdnje ‘iscrtale metu na moje čelo’ i moje porodice. Svi oni koji su me ovako kvalifikovali i predstavili, morali bi da se zapitaju da li imaju pravo na to i praktično me odredili za odstrel.

Vidim da mi Tužilaštvo stavlja na teret da sam navodnim članovima grupe davao uputstva o nezakonitostima Policije, što takođe nije tačno. Ja sam toliko puta osjetio tu nezakonitost i brutalnost, izmišljotine i podmetanja, da moram da reagujem. Trenutno se nalazim u pritvoru, a jedino što mogu da učinim za sebe i svoju porodicu je da se na ovaj način oglasim i protestujem zbog svih izrečenih neistina i kvalifikacija”, piše u reagovanju Đuričkovića, koje je “Vijestima” dostavio njegov pravni zastupnik, advokat Željko Damjanović.

Bonus video: