Potvrđena optužnica protiv troje okrivljenih za ubistvo policajca Lekovića

Prema navodima naredbe za istragu, majka Nure i stariji sin Lulzim umišljajno su podstrekli sina i brata Luana da sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ispali hitac u policajce

1164 pregleda 2 komentar(a)
Uviđaj na mjestu gdje je Leković ubijen, Foto: Banjo Simić/Facebook
Uviđaj na mjestu gdje je Leković ubijen, Foto: Banjo Simić/Facebook

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv troje okrivljenih za ubistvo policajca Milutina Lekovića, potvrdila je "Vijestima" Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću.

Optužnica je podignuta protiv albanskih državljana Luana Hasanaja (43), njegovog brata Lulzima (49) i majke Nure (67) zbog krivičnog djela "teško ubistvo".

Okrivljeni Luan Hasanaj je prema navodima optužnice 15. decembra 2019. godine ubio policajca Lekovića dok je obaljao službenu dužnost. Prema navodima naredbe za istragu, majka Nure i stariji sin Lulzim umišljajno su podstrekli sina i brata Luana Hasanaja da sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ,,dacia duster“ ispali hitac u policajce Lekovića i Aleksandra Kilibardu kako bi izbjegli ispitivanje u policiji kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru kao i njihova kriminalna prošlost.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Lulzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta.

Bonus video: