"U izvještaju koji potpisuje Stejt Department, CG ostvarila značajan progres u borbi protiv trgovine ljudima"

Iz Uprave policije saopšteno je da je u odnosu na prethodni izvještajni period, zahvaljujući kvalitetnim i produktivnim aktivnostima koje su sprovođene u toj oblasti i naporima koji su uključivali i krivično gonjenje i zaštitu žrtava, postignut mjerljivi progres

2112 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crna Gora ostvarila je značajan progres u borbi protiv trgovine ljudima, istaknuto je u izvještaju o trgovini ljudima, koji potpisuje američki Stejt Department.

Iz Uprave policije saopšteno je da je u odnosu na prethodni izvještajni period, zahvaljujući kvalitetnim i produktivnim aktivnostima koje su sprovođene u toj oblasti i naporima koji su uključivali i krivično gonjenje i zaštitu žrtava, postignut mjerljivi progres.

Kako su kazali, Vlada je demonstrirala da ulaže sve veće napore u odnosu na prethodni izvještajni period, stoga je Crna Gora unaprijeđena iz „Tier 2 Watch list“ u „Tier 2“.

„Znatno je povećan broj identifikovanih žrtava, uglavnom zbog značajnog slučaja sa 12 žrtava trgovine ljudima i 87 potencijalnih žrtava sa Tajvana’’, navodi se u dokumentu.

Kako je saopšteno, Uprava policije doprinijela je tim postignućima i još boljem rezultatu nego što je to bio slučaj u prethodnom izvještaju.

Iz Uprave policije poručili su da realno sagledavaju sve činjenice i uvažavaju preporuke iznijete u tom izvještaju.

Bonus video: