Kuvao “travu” po preporuci ljekara

Šarkinović je istakao da boluje od kvadriplegije - uzetosti udova, a da su mu, nakon tretmana i brojnih operacija od posljedica saobraćajne nesreće u Njujorku 2017. godine, ljekari preporučili uzimanje marihune u cilju smanjenja tegoba i bolova, uzrokovanih spazmima mišića

9832 pregleda 16 komentar(a)
Marihuana (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Marihuana (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Marihuanu sam proizvodio za lične potrebe, isključivo u medicinske svrhe.

To je juče izjavio Plavljanin Edin Šarkinović (43), u bjelopoljskom Višem sudu. Optužen je za krivična djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Šarkinović je optužen da je u periodu od aprila do oktobra prošle godine neovlašćeno proizveo neutvrđenu količinu marihuane, od koje je jedan dio držao u porodičnoj kući u naselju Brezojevice.

Šarkinović je istakao da boluje od kvadriplegije - uzetosti udova, a da su mu, nakon tretmana i brojnih operacija od posljedica saobraćajne nesreće u Njujorku 2017. godine, ljekari preporučili uzimanje marihune u cilju smanjenja tegoba i bolova, uzrokovanih spazmima mišića.

“Godine 2004. sam doživio saobraćajnu nesreću i od tada sam nepokretan. Od 2005. godine boravim u Plavu, a povremeno sam odlazio na liječenja u Njemačku, Ameriku, Rusiju…”, kazao je Šarkinović.

Objasnio je da je po preporuci ljekara u Njujorku kuvao marihuanu u kokosovom ulju, koje je potom konzumirao u kapima, dodajući da su u pitanju minimalne količine, koje mu olakšavaju bolove.

On je istakao da kao lice u invalidskim kolicima sve i da hoće ne može da koristi oružje, te da je vlasnik bio njegov otac, koji je umro u februaru prošle godine.

Njegova supruga Bahra potvrdila je njegove riječi, dodajući da nema saznanja da je suprug nekada ranije, prije rehabilitacije u Njujorku, koristio marihuanu, ističući da je u kući gajio jednu stabljku marihuane.

“U pitanju su dozirane male količine od kojih je pravio ulje, koje je konzumirao u kapima”, rekla je ona.

Prema navodima optužnice, Šarkinović je u periodu od aprila do oktobra prošle godine neovlašćeno proizveo neutvrđenu količinu marihuane, od koje je jedan dio držao u porodičnoj kući u naselju Brezojevice.

Od te droge, 51,28 grama držao je u staklenoj tegli u zamrzivaču, a prilikom pretresa policija je pronašla i drobilicu za drogu.

“Uz to, 25. januara ove godine, svjestan zabranjenosti djela i bez odgovarajućih isprava u kući je neovlašćeno držao pušku CZ cal. 8x57, lovačku pušku dvocijevku ‘bajkal’, malokalibarsku pušku, pušku sa optikom marke CZ - sa oružnim listom na ime drugog lica, 98 komada razne vrste municije”.

Bonus video: