Prijava protiv đakona CPC: "Četnicima" prijetio "bljeskom" i "olujom"

Mašanović (45) je inače, porijeklom iz okoline Zvornika u Bosni i Hercegovine, a u Tivtu živi od djetinjstva. Dugo godina bio je profesionalno vojno lice – podoficir po ugovoru u Vojsci Jugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gdje je dobio otkaz, nakon čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovća. Mašanović već nekoliko godina radi kao pripadnik službe bezbjednosti Aerodroma Tivat, a decembra 2018. Mitropolit CPC Mihailo ga je rukopoložio u đakona te crkve

31663 pregleda 500 reakcija 125 komentar(a)
Mašanović (lijevo), Foto: IN4S
Mašanović (lijevo), Foto: IN4S

Sveštenik Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), đakon Stevo Mašanović iz Tivta, prijavljen je ovdašnjoj policiji od strane građana zbog sumnje da je svojom objavom na fejsbuku, počinio više kriivilnih djela koja se gone po slušbenoj dužnosti.

Mašanović je juče na svom FB profilu napisao poruku koja se očito odnosi na učesnike litija koje organizuje Mitropolicija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve, odnosno učesnike protesta građana zbog kontrverzne smjene lokalne vlasti u Budvi.

„Nećete četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, „Bjlesak“ i „Oluja“ će vam biti obdanište što vas ovdje čeka. Mantije mi moje. Multuetnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko!“- napisao je Mašanović uz postavljen link do spota pjesme „Svetinja“ poznatog hrvatskog pjevača i desničarskog političara Miroslava Škore.

Glavni refren te pjesme je inače „Vjera, Ljubav i Domovina“.

Mašanović je nešto kasnije obrisao ovu poruku, ali su se njeni skrinšotovi proširili društvenim mrežama i građane koji su se njome našli pogođeni, naveli da đakona CPC prijave tivatskoj policiji.

Mašanović (45) je inače, porijeklom iz okoline Zvornika u Bosni i Hercegovine, a u Tivtu živi od djetinjstva.

Dugo godina bio je profesionalno vojno lice – podoficir po ugovoru u Vojsci Jugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gdje je dobio otkaz, nakon čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovća.

Mašanović već nekoliko godina radi kao pripadnik službe bezbjednosti Aerodroma Tivat, a decembra 2018. mitropolit CPC Mihailo ga je rukopoložio u đakona te crkve.

Bonus video: