sprovedene brojne aktivnosti

Nema tragova što vode do ubica Kotorana Gorana Biskupovića i Miloša Bošnjaka

Brojna vještačenja, saslušanja na desetine kriminalaca, provjera komunikacija, pretresi stanova...nijesu policiju i tužilaštvo odveli do ubica 

20864 pregleda 2 komentar(a)
Goran Biskupović, Foto: Fejsbuk
Goran Biskupović, Foto: Fejsbuk

Brojna vještačenja, saslušanja na desetine kriminalaca, provjera komunikacija, pretresi stanova... nijesu policiju i tužilaštvo odveli do ubica Kotorana Gorana Biskupovića (28) i Miloša Bošnjaka (25).

Miloš Bošnjak
Miloš Bošnjakfoto: Miloš Bošnjak

Njih dvojica likvidirani su 5. septembra 2016. godine u Kotoru na do tada nezabilježen način u ovdašnjim mafijaškim obračunima - improvizovanom napravom rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), u trenutku dok su hodajući prolazili pored eksploziva.

Portparolka Višeg tužilaštva Podgorica, tužiteljka Lepa Medenica saopštila je “Vijestima” da je taj predmet i dalje u fazi izviđaja:

“Tokom kojeg su preduzete sve zakonom propisane mjere i radnje, odnosno, date su naredbe za brojna vještačenja, prikupljena su obavještenja od većeg broja lica, a osim toga, po zahtjevu ovog tužilaštva od strane istražnog sudije Višeg suda u Podgorici donijete su naredbe za pretresanje stanova, pribavljanje listinga komunikacija, koje mjere i radnje nisu dale rezultate u identifikaciji počinilaca predmetnog krivičnog djela, sa kojih razloga je od strane tužilaštva dat nalog Upravi policije da i dalje preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela”, kazala je Medenica.

Biskupović je ubijen u ratu kotorskih kriminalnih klanova.

Istražitelji su u prvim danima istrage nezvanično saopštavali da je Bošnjak stradao jer se tog dana sa komšijom i drugom vraćao kući sa ponte udaljene stotinjak metara od kuće dvadesetosomogodišnjaka.

Kada su zakoračili u svoju ulicu, daljinski je aktivirana bomba sakrivena u žbunju, koja je ubojito djelovala ka metama.

U prvim danima istrage policija je vjerovala da je egzekutor iz blizine nadgledao prilaz Biskupovićevoj kući i aktivirao minu kada su njih dvojica bili tačno naspram nje.

Nakon dvostrukog ubistva u Kotoru, sagovornik iz policije rekao je da MRUD do tada nije korišćen u mafijaškim likvidacijama u Crnoj Gori, niti u regionu. Objasnio je i da ta mina ne “bira” žrtve, uprkos tome što se radi o bombi usmjeravajućeg dejstva, odnosno da bi u Kotoru bilo još žrtava da su se u tom trenutku zadesile na istom mjestu.

“Bomba djeluje ubojito u velikom radijusu... Mogao je poginuti neko ko je deset metera udaljen... Birali su jedan od sigurnijih načina likvidacije. Onaj ko je aktivirao napravu bio je u njihovom vidokrugu”, kazao je izvor “Vijesti”. Istragom je utvrđeno da je mina dodatno prepravljana i da je imala izuzetno jako ubojno sredstvo.

Iste večeri kotorska policija na informativni razgovor privodila je navodne članove suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana, ali i ostale bezbjednosno interesantne osobe iz Kotora.

Iako je većina kavčana saslušana nakon likvidacije, o svirepoj egzekuciji ispitivani su i nakon velike policijske akcije u kojoj je dio tog klana uhapšen u septembru 2016. godine.

Preporučujemo za Vas