ZLATKO RAKOČEVIĆ TVRDI DA JE MOTIV ZA NAPAD NACIONALNA MRŽNJA

Kamenicama i jajima na kuću Rakočevića, uz povike - "Srbe na vrbe"

Rakočević je kazao da je policija dolazila i da je saslušavala djecu na ulici. Međutim, odlučio je da ih ne goni.

36526 pregleda 634 reakcija 60 komentar(a)
Polomljena čaša na ulazu u dom, Foto: Zlatko Rakočević
Polomljena čaša na ulazu u dom, Foto: Zlatko Rakočević

Stanovnik Podgorice Zlatko Rakočević tvrdi da je više desetina uglavnom djece napalo njegov porodični dom u Donjim Kokotima, koju su zasuli, između ostalog, kamenicama i jajima uz skandiranje “Srbe na vrbe” i “nemate mjesta ovdje”.

“Nije prijatna situacija. Flaša ulijeće u kuću... Tu imam stare roditelje, bebu od šest mjeseci”, kazao je za “Vijesti” Rakočević.

On tvrdi da je motiv za napad nacionalna mržnja, jer se oni izjašnjavaju kao Srbi.

Poruka ispisana na domu Rakočevića
Poruka ispisana na domu Rakočevićafoto: Zlatko Rakočević

Iz Uprave policije juče nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” o tom slučaju.

Rakočević je kazao da je policija dolazila i da je saslušavala djecu na ulici.

Međutim, odlučio je da ih ne goni.

“Da je neko stariji pa da ih možda i gonim, neko ih je vjerovatno poslao od ovih starijih. Tim mehanizmima se služe...”, kazao je on, dodajući da je nekoliko djece kasnije došlo da se izvini, ali da nisu željeli da im kažu ko je organizovao napad.

"Nije prijatna situacija. Flaša ulijeće u kuću... Tu imam stare roditelje, bebu od šest mjeseci”, kazao je za “Vijesti” Rakočević

Tvrdi da bi povjerovao da napad nije organizovan da je učestvovalo dvoje ili troje djece, ali da je bilo prisutno više desetina osoba.

Njegova supruga Jovana Rakočević navela je na Fejsbuku da iza napada stoje dvije porodice iz tog prigradskog naselja na izlazu iz Podgorice prema Cetinju.

“Hvala vam što ste izvršili napad na nas uz poklike ‘Srbe na vrbe’ noseći zastave Crne Gore i razne gore navedene rekvizite. Patriotski, nema što. Zahvaljuju vam se i moji svekar i svekrva od 80 i kusur godina koji su nalivali vrt, i koji su mogli biti povrijeđeni. Hvala vam”, napisala je ona.