TUŽITELJKA TRAŽILA POTVRĐIVANJE OPTUŽNICE

Kaluđerović ubio s umišljajem?

Ivica Kaluđerović je optužen za ubistvo Mitra Pejovića i nedozvoljeno držanje oružja. Nakon ubistva Podgoričanina iz policije su saopštili da sumnjaju da se Pejović našao sa Kaluđerovićem u blizini njegove kuće u podgoričkom naselju Zabjelo, kako bi riješili međusobne razmirice

14111 pregleda 2 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Pejovića (arhiva), Foto: Boris Pejović
Uviđaj nakon ubistva Pejovića (arhiva), Foto: Boris Pejović

Ivica Kaluđerović (44) 22. decembra 2019. godine, oko sat i 30 minuta poslije ponoći, u dvorištu svoje kuće ispalio je više hitaca u Mitra Pejovića, nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je tridesetpetogodišnjak preminuo.

To piše u optužnici Višeg državnog tužilaštva, o čijoj opravdanosti je juče raspravljano u Višem sudu u Podgorici.

Prema optužnici, Kaluđerović je, nakon prepirke, iz pištolja “CZ M57” kalibra 7,62 mm, ispalio više projektila u oštećenog:

“I tom prilikom mu nanio teške i po život opasne povrede u vidu raskrvavljenja iz rascijepa lijevog bubrega, lijeve unutrašnje ilijačne arterije i krvnih sudova...”

Predsjednik suda, sudija Boris Savić, kazao je da će sud odluku donijeti u zakonskom roku od 15 dana.

Branilac okrivljenog, advokat Srđan Lješković rekao je da nema primjedbi na optužnicu osim u dijelu kojim se Кaluđeroviću stavlja na teret da je ubistvo izvršio sa umišljajem:

“Po stavu odbrane ovaj tragičan događaj se nije desio sa umišljajem, što ćemo pokušati da dokažemo u daljem toku postupka”, kazao je Lješković “Vijestima” nakon ročišta.

Zastupnik optužbe, viša tužiteljka Maja Jovanović, u cjelosti je ostala pri navodima optužnice i predožila sudu da je potvrdi.

Kaluđerović je optužen za ubistvo Pejovića i nedozvoljeno držanje oružja.

Nakon ubistva Podgoričanina iz policije su saopštili da sumnjaju da se Pejović našao sa Kaluđerovićem u blizini njegove kuće u podgoričkom naselju Zabjelo, kako bi riješili međusobne razmirice.

Preporučujemo za Vas