protiv 40 osoba podnijela 29 krivičnih prijava

Pljevaljska policija rasvijetlila više krivičnih djela

Iz Centra bezbjednosti u Pljevjjima je saopšteno da je iz oblasti imovinskog kriminaliteta podnijeto 5 krivičnih prijava protiv 7 lica

3927 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u Pljevljima tokom predhodnog mjeseca rasvijetlila je više krivičnih djela i protiv 40 osoba podnijela 29 krivičnih prijava.

Iz Centra bezbjednosti u Pljevljima je saopšteno da je iz oblasti imovinskog kriminaliteta podnijeto 5 krivičnih prijava protiv 7 lica.

„Po nepoznatom izvršiocu registrovali smo 3 krivična djela, rasvijetlili 2. Posebno izdvajamo aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela krađe počinjenog dana 17.6.2020.godine u večernjim satima na štetu B.M. iz Pljevalja, kojom prilikom mu je otuđeno vozilo „Citroen Visa“ bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je vozilo otuđio P.D (1986) iz Pljevalja, višestruki povratnih u vršenju krivičnih djela, te da je imao namjeru da vozilo rasklopi i proda u dijelovima. U ovoj namjeri je onemogućen od strane policijskih službenika CB Pljevlja, koji su vozilo pronašli u mjestu Rudnica, i povratili ga vlasniku, skupa sa dijelovima koji su skinuti sa automobila, a koje je vlasnik prepoznao u službenim prostorijama CB Pljevlja. Lice P.D je lišeno slobode i uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave sprovedeno na dalju nadležnost ODT u Pljevljima, koji mu je odredio zadržavanje. Dana 1.6. OPS CB Pljevlja podnijeli su ODT u Pljevljima Poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv 4 lica: K.O; L.A; S.S i maloljetnog D.V zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, učinjeno na štetu Telekoma Crne Gore. Kriminalistička obrada ukazuje da su se ova lica, po unaprijed pripremljenom dogovoru 31.5.2020.godine oko 23 časa sa vozilom Golf 3 pljevaljskih registarskih oznaka dovezla do mjesta Maljevac, gdje se nalazi bazna stanica T-mobile, a onda dejstvom fizičke snage i podesnog sredstva polomili držač od katanca koji je obezbjeđivao vrata agregata i otuđili 35l nafte, vrijednosti oko 50,00 eura“, navodi se us aopštenju kojeg je potpisao načelnik CB Pljevlja Dragan Slavulj.

Iz policije ističu da su bazne stanice mobilnih operatera duži vremenski period bile na meti lica sklonih izvršenju krivičnih djela, te da je procesuiranje pomenutih lica posebno značajno sa aspekta očuvanja njihove imovinske sigurnosti.

Policija je u junu registrovala i 2 krivična djela iz oblasti droga, i protiv dva lica podnijeli krivične prijave. Oba su povratnici u izvršenju ovih i drugih krivičnih djela.

“Registrovana su i krivična djela iz oblasti krvnih delikata, a posebno ističemo tri događaja, od kojih su dva povezana. Naime, dana 12.6.2020.godine oko 22,30h obavještena je dežurna služba CB Pljevlja od strane policijskog službenika CB Pljevlja koji je naveo da ga je u ulici Kralja Petra zaustavilo lice Dž.D (1985) i obavijestilo ga ga je jedno lice fizički napalo i izudaralo u ulici Skerlićevoj , na igralištu. O događaju je upoznat ODT Pljevlja koji je kvalifikovao krivično djelo. Utvrđeno je da se radi o licu K.A (1990) iz Pljevalja, pa je protiv ovog lica podnešena krivična prijava zbog počinjenog krivičnog djela Lake tjelesne povrede

Protiv K.A podnešena je i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru. Par dana kasnije, dana 15.6. lice Dž.D (1985) je oko 14,15h došlo u frizerski salon koji se nalazi u ulici Kralja Petra I u Pljevljima i radnici ovog salona K.D uputilo riječi prijetnje da će im “baciti bombu” ukoliko mu njen sin K.A (1990) ne vrati 630 eura kao štetu koju mu je nanio u prethodno opisanom fizičkom obračunu, a nakon toga se udaljio u nepoznatom pravcu. O događaju je upoznat ODT u Pljevljima koji je kvalifikovao krivično djelo. Preduzimajući mjere iz svoje nadležnosti policijski službenici CB Pljevlja su pronašli lice Dž.D, lišili ga slobode zbog počinjenog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz čl.168 i sproveli na dalju nadležnost u tužilaštvo Pljevlja, koji mu je odredio zadržavanje”, navodi se u saopštenju.

Policija je 29. Juna podnijela Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv lica O.A (1994) iz Pljevalja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo Ubistvo u pokušaju. “Prijavljeni je dana 14.6.2020.godine oko 15časova na parking prostoru u blizini bašte caffe bara „Baila Bar“ u Ulici Tršovoj, pokušao lišiti života B.E iz Pljevalja na način što je, kada je uočio oštećenog na terasi lokala istom dobacivao, i nakon kraće rasprave fizički ga napao s leđa udarajući ga rukama i najvjerovatnije nekim oštrim predmetom u predjelu leđa, nanoseći mu dvije ubodne rane od 1,5 i 2,5cm, kako je opisano u ljekarskom izvještaju. Lice je lišeno slobode i sprovedeno višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, koji mu je odredio zadržavanje“, navodi se u saopštenju CB Pljevlja.