"stavljanjem lisica na ruke sahranili ste moj patriotizam".

Kasalica inspektorima: Bošković mi maltretira porodicu zbog litija

"Rekao im je da je 35 godina časno služio državi koju voli i bio spreman da za nju da svoj život, ali da su hapšenjem bez povoda, koje je urađeno isključivo po nalogu ministra Boškovića, sahranili patriotizam u njemu. Pitao ih je da li znaju da će zbog toga i njegovo dijete zauvijek otići iz Crne Gore, kao i djeca njegovog kolege kojeg je Bošković takođe ugnjetavao?"

96099 pregleda 1553 reakcija 192 komentar(a)
Zdravko Kasalica, Foto: Facebook
Zdravko Kasalica, Foto: Facebook

Uhapšeni predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore ,Zdravko Kasalica inspektorima je sinoć tražio da mu ne maltretiraju porodicu, ističući da zna da ih hapse po naređenju ministra odbrane Predraga Boškovića koji im se sveti zbog podrške Mitropoliji crnogorskoj primorkoj, a ne zbog propusta njegove supruge jer ih ona nije ni počinila.

Advokatica Makedonka Kasalica i njen suprug Zdravko Kasalica, zadržani su sinoć nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odjeljenju.

Iz vrha Uprava policije Vijestima je rečeno da supružnike sumnjiče za pranje novca.

Advokatica je uhapšena nakon što su inspektori SPO pretresli njenu kancelariju iz koje su izuzeli spise, ali i sredstva komunikacije.

Njen suprug, predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore, uhapšen je nešto kasnije.

Pripadnici SPO od supružnika Kasalica tražili su da im objasne odakle im novac za garsonjeru i automobil, kao i imovinu stečenu tokom tri decenije braka.

To je Vijestima kazao njihov pravni zastupnik, advokat Vladan Bojić.

Ispričao je i da su od advokatice zahtjevali da odgovori zbog čega je novac koji je naplatila za račun svoje klijentkinje, tom vlastodavcu uplaćen sa deviznog računa njenog supruga.

"U tom sporu za klijentkinju je naplatila oko sedam hiljada eura, pet je uplaćeno njoj, a dvije, po nalogu vlastodavca, Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj. Koleginica Makedonka nije imala devizni račun i novac je prebačen na Zdravkov račun, o čemu postoji i ugovor kod notara. Jasno je, međutim, da ni to nije razlog za hapšenje, već ono što je Zdravko sinoć rekao na saslušanju - naređenje ministra Predraga Boškovića da ga sklone zbog litija i odbrane crkve. To je njegova odmazda. Zbog toga je Zdravko sinoć i tražio da mu ne diraju porodicu, a da njega, ako treba, po skraćenom postupku osude na pet godina zatvora, i ako ne zna zbog čega", rekao je Bojić.

Advokat je prepričao i da je predsjednik SOVCG sinoć policajcima rekao da su stavljanjem lisica na ruke "sahranili njegov patriotizam".

"Rekao im je da je 35 godina časno služio državi koju voli i bio spreman da za nju da svoj život, ali da su hapšenjem bez povoda, koje je urađeno isključivo po nalogu ministra Boškovića, sahranili patriotizam u njemu. Pitao ih je da li znaju da će zbog toga i njegovo dijete zauvijek otići iz Crne Gore, kao i djeca njegovog kolege kojeg je Bošković takođe ugnjetavao?", rekao je Bojić.

On tvrdi da ne postoji apsolutno ni jedan osnov za zadržavanje advokatice i njenog supruga.

"Sva dokumentacija je izuzeta, svi papiri koji to potvrđuju u državnim su ustanovama, ali oni su iskoristitli prijavu iz 2015. godine da bi sproveli odmazdu Boškovića prema Zdravku. Pitao sam ih što je sa prijavom koju sam ja podnio 2015. godine protiv tužilaštva, ali na to nisu imali odgovor ", rekao je advokat.