Osumnjičeni za izazivanje požara: ODT podnijelo krivične prijave protiv dvojice Pljevljaka

Požar trave i niskog rastinja tog dana se, potpomugnut vjetrom proširio na šumu, a zatim ugrozio i objekte. Vatrogasci su se danima borili sa vatrenom stihijom, a požar je lokalizovan tek 13. aprila

4550 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Pljevljaci D.Š. i V.O. osumnjičeni su za izazivanje požara u pljevaljskim selima Mataruge i Ljutići, 7. aprila, zbog čega je tamošnje Osnovno državno tužilaštvo protiv njih podnijelo krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti.

Požar trave i niskog rastinja tog dana se, potpomugnut vjetrom proširio na šumu, a zatim ugrozio i objekte. Vatrogasci su se danima borili sa vatrenom stihijom, a požar je lokalizovan tek 13. aprila.

"Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je, u predmetu formiranom povodom požara koji su se dana 7.04.2020. godine dogodili u selima Mataruge i Ljutići, opština Pljevlja, na osnovu dokumentacije dostavljene od strane Uprave policije Centar bezbjednosti Pljevlja, prikupljenih obavještenja i obavljenih potrebnih vještačenja, našlo da postoje osnovi sumnje da u radnjama dva lica ( D.Š. V.O. ) ima elemenata bića krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Upravi policije – Centru bezbjednosti Pljevlja je naloženo da se protiv tih lica podnese krivična prijava za navedeno krivično djelo u redovnom postupku", saopštila je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Nataša Bajčeta.

Bonus video: