UP: Uhapšen osumnjičeni za prinuđivanje svoje djece na prosjačenje

Sumnja se da je T.K. svoje maloljetno dijete B.K. prinuđivao na prosjačenje od njegove pete godine života, a ukoliko bi se desilo da mu novac ne donese ili da donese manju količinu novca, fizički ga je napadao i kažnjavao

12369 pregleda 71 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti (CB) Berane i CB Nikšić, podnijeli su krivičnu prijavu Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju protiv jedne osobe zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima.

"Sumnja se da je T.K. (39) iz Berana izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je pod prijetnjom i koristeći silu, zloupotrebom odnosa zavisnosti, prinuđivao svoju djecu B.K. (14) i A.K. (20) da se bave prosjačenjem i da novac koji su sticali na taj način predaju njemu da bi ga koristio za lične potrebe, odnosno za kupovinu alkohola i za kockanje", navodi se u saopštenju Uprava policije.

Sumnja se da je T.K. svoje maloljetno dijete B.K. prinuđivao na prosjačenje od njegove pete godine života, a ukoliko bi se desilo da mu novac ne donese ili da donese manju količinu novca, fizički ga je napadao i kažnjavao.

"Maloljetni B.K. je zbog takvog načina života trpio velike posljedice koje su se odražavale na njegovo zdravlje, usljed čega je često bio i na bolničkom liječenju. Takođe, na isti način je, sumnja se, T.K. prinuđivao na prosjačenje i fizički zlostavljao i A.K. i to od njegove sedme do 16. godine života, kada je istjeran iz kuće od strane oca, budući da se usprotivio takvom načinu života", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osuminjičeni je uhapšen uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima, sproveden nadležnom državnom tužiocu u Bijelom Polju.

Bonus video: