Vukotiću produžen pritvor još 30 dana

Vukotić i u tužilaštvu, ali i ranije više puta, negirao optužbe, tvrdeći da mu sve smještaju "prljavi" policajci i da nije ni bio u Crnoj Gori kada se pucalo u Kotoru.

23815 pregleda 20 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Kotoraninu Jovanu Vukotiću Vrhovni sud produžio je pritvor za 30 dana, zbog sumnje da je pokušao da ubije navodne članove kavačkog kriminalnog klana Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Vukotića, navodnog šefa škaljarskog kriminalnog klana, sumnjiče da je sa Milićem Minjom Šaković i sada pokojnim Igorom Dedovićem, 27. marta 2016. godine pokušao ubiti dvojicu sugrađana.

Prema naredbi o sprovođenju istrahe trojica škaljaraca te noći su, oko 20.30 časova, u kotorskom naselju Rakite ispalili više projektila prema dvojici kavačana - od kojih je jedan pogodio Stupara nanoseći mu tešku tjelesnu povredu.

Tridesetdevetogodišnji Vukotić u februaru je ekstradiran iz Srbije u Crnu Goru.

Policija i tužilaštvo sumnjiče ga i za pokušaj ubistva sugrađanke Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe kavačana Radoja Zvicera.

Vukotić i u tužilaštvu, ali i ranije više puta, negirao optužbe, tvrdeći da mu sve smještaju "prljavi" policajci i da nije ni bio u Crnoj Gori kada se pucalo u Kotoru.

U istrazi pokušaja dvostrukog ubistva saslušan je 19. juna 2019. godine u prostorijama Okružnog zatvora u Beogardu, a 8. februara 2020. godine pred podgoričkim Višim sudom.

Iako Vukotiću sudije produžavaju pritvor od februara, u istom predmetu pritvor je nakon više od pet mjeseci boravka iza rešetaka ukinut Miliću Šakoviću. I on je pred tužiocem tvrdio da u noći kada je pucano na Radonjića i Stupara uopšte nije bio u Kotoru.

U rješenju kojim je Šakoviću tada ukinut pritvor, piše da je Više državno tužilaštvo u Podgorici “dalo mišljenje da su prestali razlozi za dalje trajanje pritvora okrivljenom”:

"Jer se iz do sada prikupljenih dokaza u istrazi, odnosno odbrana okrivljenih Šaković Milića i Vukotić Jovana, te iskaza saslušanih svjedoka, koji su potvrdili odbranu Vukotića - da isti kritične prilike nije ni bio u Kotoru, kao i iskaze svjedoka koji su naveli da je okrivljeni Dedović Igor kritične prilike bio u Sloveniji, te cijeneći iskaz svjedoka - oštećenog Vojina Stupara dat u istražnom postupku u kojem je isti naveo da ne zna koliko je lica bilo u vozilu iz kojeg je pucano na njega i na Radonjić Miloša, da nikoga od tih lica nije prepoznao i da ne zna ko je kritične prilike pucao na njih, zbog čega više ne stoje pritvorski osnovi... po kojima se okrivljeni nalazi u pritvoru".

Bonus video: