policijska akcija u baru

Trojica uhapšena zbog vožnje pod uticajem alkohola

M.M. sa Kosova osuđen na 15 dana zatvora

5191 pregleda 38 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tri vozača uhapšena su zbog vožnje u alkoholisanom stanju tokom policijske akcije "Alkohol" u Baru.

"Barska policija je na magistralnom putu Bar – Petrovac kontrolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao M.M. (53) sa Kosova. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je M.M. upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,16 g/kg. M.M. je lišen slobode i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od četiri mjeseca, te i tri kaznena boda", saopšteno je iz policije.

Uhapšen je i E.R. (51) koji je vozio motocikl, a kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,70 promila.

Takođe, uhapšen je i V.M. (41) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,62 promila

"Barska policija je iz saobraćaja isključila i još dva vozača za koja je alkotestiranjem utvrđeno da su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,5 do 1,00 g/kg", zaključeno je u saopštenju policije.