U bjelopoljskom Višem sudu odloženo suđenje ljekarima

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora

4222 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje
Bijelo Polje

U Višem sudu u Bijelom Polju danas je ponovo odloženo suđenje bjelopoljskim ljekarima optuženim za infekciju pet beba u novembru 2014. godine, od kojih je jedna preminula.

Sudsko medicinski odbor iz Begorada je podneskom obavijestio sud da se usljed pandemije koronavirusa još uvijek nisu stekli uslovi za dolazak na glavni pretres, te da će doći kada se uspostavi međunarodni saobraćaj između Crne Gore i Srbije.

Suđenje je odloženo za septembar, kada će se vještaci SMO iz Beograda neposredno izjasniti o dopunskom nalazu vještačenja. Oni bi trebalo da daju dopunski nalaz.

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud je tu odluku preinačio i osudio ih na po jednu godinu zatvora, dok je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje.

Bonus video: