Berane: Prekršajne prijave zbog zastave druge države, policija pronašla startne pištolje i municiju

"Naime, B.D., P.Đ., M.P., R.C., Ž.T., D.R. iz Berana i N.M. i D.R. iz Andrijevice su se kretali u koloni vozila koja je bila organizovana prethodne sedmice u Beranama kao protest povodom usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, i tom prilikom na vozilima istakli zastave druge države"

21075 pregleda 33 reakcija 30 komentar(a)
Pronađeni pištolji i municija, Foto: Uprava policije
Pronađeni pištolji i municija, Foto: Uprava policije

Policija je u Beranama podnijela prekršajne prijave protiv devet osoba iz ovoga grada, saopšteno je večeras iz Uprave policije.

"Naime, B.D., P.Đ., M.P., R.C., Ž.T., D.R. iz Berana i N.M. i D.R. iz Andrijevice su se kretali u koloni vozila koja je bila organizovana prethodne sedmice u Beranama kao protest povodom usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, i tom prilikom na vozilima istakli zastave druge države. Na taj način su ova lica narušila javni red i mir, te je protiv njih podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je osim toga, beranska policija pretresla stanove i druge prostorije koje koristi M.R. iz Berana.

"Pronađena su dva startna pištolja, kao i devet komada municije kalibra 9 mm. Protiv M.R. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 13 Zakona o javnom redu i miru, te mu je izdat i prekršajni nalog po Zakonu o oružju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: