Pomorska nesreća u Budvi: Stradala djevojka, uhapšen maloljetnik

Zbog sumnje da je, upravljajući jahtom, izazvao tešku nesreću na vodi, budvanska policija uhapsila je sedamnaestogodišnjeg M.S.

201106 pregleda 526 reakcija 141 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Tridesetjednogodišnja Maja Šljivančanin stradala je danas u pomorskoj nesreći u budvanskom akvatorijumu.

U sudaru manje jahte i barke, povrijeđen je i Vladan Stanišić, koji je sa stradalom Šljivančanin bio u barci.

Zbog sumnje da je, upravljajući jahtom, izazvao tešku nesreću na vodi, budvanska policija uhapsila je sedamnaestogodišnjeg M.S.

Prema saznanjima “Vijesti” iz Uprave policije, tužilaštvo maloljetnika tereti da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti saobraćaja u sticaju s krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti.

Izvor iz istrage kazao je da je jahta prešla preko barke i prepolovila je, nakon čega je potonula.

“Nakon sudara povrijeđeni Stanišić je pokušao da spasi tridesetjednogodišnjakinju, ali je ona na mjestu stradala”, kazao je isti sagovornik.

foto: Vuk Lajović

On je objasnio da se nesreća dogodila između Školjića i Mogren plaže na otvorenom moru.

“Niko od osam osoba koje su bile na jahti nije povrijeđen. Oni su nakon nesreće privedeni u prostorije Centra bezbjednosti Budva i od svih je uzeta izjava. Tužilac, koji je rukovodio uviđajem, naložio je da se uhapsi M.S. (2003), koji je upravljao jahtom”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

foto: Vuk Lajović

Objasnio je i da će tek nakon završenog vještačenja biti poznato kako je došlo do nesreće u budvanskom akvatorijumu i koji je uzrok.

Stradala Šljivančanin službenica je Uprave policije. Iz te institucije “Vijestima” je nezvanično rečeno da je bila zaposlena u Sektoru kriminalističke policije.

Bonus video: