Nikšićanin uhapšen zbog nasilničkog ponasanja

"Policija je postupila po prijavi da se u ulici Vuka Karadžića u tom gradu narušava javni red i mir. Na licu mjesta zatečeni su V.Š. (23) koji je imao vidne povrede i O.P. (20) iz Nikšića. V.Š. je odveden na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede", kaže se u saopštenju

12381 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je da je uhapšen R.V. (20), iz Nikšića zbog sumnje da je sa još 7 osoba došao u fizički sukob sa V.Š (23), i O.P (20), od kojih su otuđili crnogorsku zastavu koja je kasnije zapaljena u blizini mjesta Rubeža u Nikšiću.

"Policija je postupila po prijavi da se u ulici Vuka Karadžića u tom gradu narušava javni red i mir. Na licu mjesta zatečeni su V.Š. (23) koji je imao vidne povrede i O.P. (20) iz Nikšića. V.Š. je odveden na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede", kaže se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, kriminalistička obarda ukazala je na sumnju da je došlo do "fizičkog obračuna između V.Š. i O.P. sa jedne i osam nepoznatih lica sa druge strane".

"Utvrđeno da su ova lica iz vozila u vlasništvu V.Š. otuđili zastavu Crne Gore, određena pirotehnička sredstva i određenu količinu novca, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Sumnja se da je R.V. (20) sa još sedam lica - N.P., P.D., P.B., M.Š., M.S., S.L. i V.D. fizički napao V.Š. i O.P. te i da je nakon što su iz vozila V.Š. otuđili navedene predmete, R.V. zapalio zastavu Crne Gore u blizini mjesta Rubeža u Nikšiću", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Državni tužilac se izjasnio da se u radnjama R.V. stiču elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje, te je osumnjičeni uhapšen.

"U odnosu na paljenje državne zastave Crne Gore nadležni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji djela nakon uvida u spise predmeta", kaže se usaopštenju.

Nikšićka policija će, kako je saopšteno, nastaviti da preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem utvrđivanja odgovornosti drugih lica koja su učestvovala u ovom događaju.

Bonus video: