Mugošin advokat: Povrede bile vidljive čim sam došao u tužilaštvo, policijsko zlostavljanje učestalo

“Uočio sam mu na tijelu vidljive povrede... krvne podlive ispod oka, iskrivljen nos i odmah mi se žalio da je policija neprimjereno postupala. Zavrnuo je majicu i uočio sam povrede... Rekao mi je da ga je strah. Tražio sam da to odmah kaže tužiteljki, ali se plašio da ga ne vrate u policiju gdje bi mu bilo još gore”, kazao je Lekić

19631 pregleda 48 reakcija 20 komentar(a)
Benjamin Mugoša, Foto: Savo Prelević
Benjamin Mugoša, Foto: Savo Prelević

Policija je zvjerskim mučenjem pokušala od Bemnjamina Mugoše da iznudi priznanje za krivično djelo koje nije počinio, rekao je “Vijestima” njegov pravni zastupnik, advokat Damir Lekić.

On je kazao da je povrede na svom branjeniku primjetio čim je došao u tužilaštvo.

“Uočio sam mu na tijelu vidljive povrede... krvne podlive ispod oka, iskrivljen nos i odmah mi se žalio da je policija neprimjereno postupala. Zavrnuo je majicu i uočio sam povrede... Rekao mi je da ga je strah. Tražio sam da to odmah kaže tužiteljki, ali se plašio da ga ne vrate u policiju gdje bi mu bilo još gore”, kazao je Lekić.

Lekić je kazao i da mu je branjenik tada ispričao kako su ga mučili elektrošokerom - udarajući ga u predjelu međunožja, glave, po tabanima... i da su mu tražili da potpiše priznanje:

“To je kod mene izazvalo jezu. Nagovorio sam ga da prijavi...jer niko nije imao pravo da postupa na taj način... Sve joj je ispričao. Meni je bilo posebno simptomatično da i pored povreda koje su se lako uočavale, on se plašio da ga ne vrate u prostorije CB Podgorica, iako nije znao ni što mu stavljaju na teret. Koliko god neki zločin bio težak ne opravdava postupanje policije na ovaj način, a pogotovo ne da iznuđuju priznanja”, kazao je Lekić.

Rekao je da to nije jedini slučaj policijske torture prema građanima, već da je to učestalo posljednjih mjeseci.

Bemnjamina Mugošu policija i Osnovno tužilaštvo sumnjičili su da je vozio Jovana Grujičića da postavlja bombe ispred kafića "Grand" i porodične kuće Duška Golubovića.

Od optužbi protiv njega odustali su nakon što je utvrđeno da je u vrijeme kada su izvršena oba krivična djela bio u Istražnom zatvoru.

Bonus video: