Abramović saslušan zbog objave na Fejsbuku: Žalosno je da sam pozvan da se pravdam za slobodno izgovorenu riječ

Nakon što je dao izjavu Abramović je pušten

51749 pregleda 1105 reakcija 140 komentar(a)
Abramović, Foto: Privatna arhiva
Abramović, Foto: Privatna arhiva

Budvanski hotelijer Damjan Abramović saslušan je danas u Centru bezbjednosti Budve zbog objave na društvenoj mreži.

Nakon što je dao izjavu Abramović je pušten. Damjan je vlasnik hotela „Admiral“ u Budvi , inače sin nekadašnjeg ministra poljoprivrede Branka Abramovića koji je bio u nemilosti DPS –a i tvrdio da je prva žrtva montiranih političkih procesa u Crnoj Gori i zet je biznismena Miodraga Dake Davidovića.

„Ja sam neko ko je već prošao kroz pakao sa ovom bolešću, kome je supruga čudom i Božjom voljom preživjela, neko ko zna šta nas čeka ako nastavimo ovako. Ja sam neko ko zna da Crna Gora nema način ni mogućnosti da spasi svoje građane. Ako treba da odgovaram zbog izraženog mišljenja i borbe za spas svoje djece, za spas sve naše djece i naših roditelja, vrlo rado ću da odgovaram“, stoji izjavi koju je Abramović policijskom inspektoru.

„Ja sam neko ko je izgubio oca na Vaskrs u paklu korone, neko ko nije mogao da se pozdravi sa roditeljom kako dolikuje, a imali smo desetak zaraženih. Danas kad smo u epidemiološkom haosu, koji prijeti da nas pomori,treba da ćutim i da ne pozovem narod i sve aktere da se okanu priče o politici, izborima, platformama i usmjere svu snagu i energiju na borbu protiv ovog zla koje nas je snašlo. Ja sam sin i potomak katunjana koji su živote dali za ovu zemlju i ja izbora nemam. Ovo je moja zemlja i moj narod. Žalosno je što sam pozvan da se pravdam za slobodno izgovorenu riječ, u državi koju su gradili moji preci, u drzavi za koju sam se i sam borio. Sa druge strane, drago mi je što se glas slobodnih čuje i prenosi . Sloboda se ne može vezati“, izjavio je Abramović.

On je juče na svom Fejsbuk profilu napisao stav o aktuelnoj epidemiološkoj, ali i političkoj situciji u Crnoj Gori. "Sporni“ status prenosimo u cjelosti:

„Narode, više nemamo vremena. Ovo nije pitanje politike ili ekonomije koju više nemamo, već pitanje opstanka. Očigledno je da vodeći ljudi NKT nijesu ozbiljno shvatili javnost koja ih je upozorila na krivično pravne posledice njihovog djelovanja. Uljuljkani u krilu onih za koje rade i dalje se usuđuju da nam ugrožavaju živote i zdravlje označavajući narod kao krivca za epidemiju, a epidemiju kao krivca za ekonomski kolaps.

Dok se opozicija i vlast bave izborima i dogovaraju koalicije i platforme, crnogorsko društvo klizi u zdravstveni haos.

Više nemamo izbora, NKT je javno podigao bijelu zastavu. Međutim, umjesto povlačenja nastavili su da srljaju, ali tuđim životima, životima i zdravljem naše djece i roditelja.

Simoviću, Mugoša, Erakoviću, Begiću i ostali, javno vas pozivam da se povučete i dozvolite struci koje vjerujem još uvijek ima u Crnoj Gori da preuzme kormilo NKT. Iskoristite priliku da se povučete sami.

Narode Crne Gore, opozicijo, Mitropolijo crnogorsko-primorska, naša je sveta dužnost i jedina obaveza u ovom momentu da spasimo zdravlje i živote svojoj djeci i roditeljima. Zaboravite na izbore, platforme, koalicije, izađimo i odbranimo se prvo od ovog zla koje nas je snašlo.

Bolje da odbranimo svoju djecu nego da ih svetimo!

Ako nas ima izađimo i branimo se! Ako nas nema čemu izbori, čemu opozicija? Izbori su danas. Danas biramo jesmo li pravi sinovi i roditelji. Da li ćemo iz ”doma” da gledamo kako nam obolijevaju najbliži dok se “stručnjaci” igraju spasilaca okrivljujući konstantno druge za svoje neuspjehe, ili ćemo izaći i pokazati da smo živi i da stojimo na braniku otadžbine. Otadžbina su naša djeca. Kako se mi pokažemo danas takvi će i oni biti sjutra!

Narode, ne plaši se. Izađimo, neka vide ko ih je doveo tu gdje jesu.

Suprotstavimo se nesposobnoj struci. Suprotstavimo se izdajnicima državnih interesa .

Danas nam je potrebno jedinstvo, danas nam je potrebna sloga i hrabrost , danas nam je potrebno da budemo kao i naši preci koje veličamo i ne vadimo iz usta zadnjih dana.

Danas je pitanje jesmo li, ili nijesmo potomci junaka i sinovi slobode. Danas je pitanje da li ćemo se pretvarati da je sve pod kontrolom dok nas bolest okružuje i ugrožava našu djecu ili ćemo otvoriti oči, podignuti čela i pobjediti ovo zlo.

Ako nas ima, ako vjerujete u sebe, ako smo ono zbog čega se vjekovima dičimo , “Crnogorci” , izađimo , ostavimo djecu neka “ostanu doma” i spasimo ih!“, napisao je Abramović.