MUP: Formirani predmeti povodom navoda o mučenjima Grujičića, Mugoše i M.B.

"Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije će, nakon preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti ove organizacione jedinice, u cilju utvrđivanja činjenica i dokaza u vezi sa iznijetim navodima i okončanja postupaka unutrašnje kontrole, izvještaje o izvršenim kontrolama povodom predmetnih slučajeva dostaviti na dalji postupak nadležnom državnom tužilaštvu"

13405 pregleda 48 reakcija 15 komentar(a)
Zgrada MUP, Foto: Savo Prelević
Zgrada MUP, Foto: Savo Prelević

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) je formiralo predmet kontrole povodom obraćanja Budimira Grujičića, koji je 24. juna 2020.godine, u izjavi datoj službenicima Unutrašnje kontrole policije saopštio navode o nezakonitom postupanju, zlostavljanju i mučenju vršenom od strane policijskih službenika prema njegovom sinu Jovanu Grujičiću, 26. maja 2020.godine, u prostorijama Centra bezbjednosti (CB) Podgorica, saopšteno je jutros iz MUP.

U saopštenju se dodaje da je takođe, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije formiralo predmete kontrole i na osnovu obraćanja Akcije za ljudska prava (HRA) upućenog MUP 14. jula 2020. godine, u kojem je zahtijevana hitna istraga prijave mučenja i iznude priznanja u slučaju napada na lokal "Grand" i kuću policijskog službenika Duška Golubovića, uz ukazivanje na sumnju da je, osim prema Jovanu Grujičiću, nezakonito postupanje, zlostavljanje i mučenje od strane policijskih službenika vršeno i prema Benjaminu Mugoši i M.B.

"Postupci unutrašnje kontrole u predmetnim slučajevima su u toku. Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije će, nakon preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti ove organizacione jedinice, u cilju utvrđivanja činjenica i dokaza u vezi sa iznijetim navodima i okončanja postupaka unutrašnje kontrole, izvještaje o izvršenim kontrolama povodom predmetnih slučajeva dostaviti na dalji postupak nadležnom državnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju MUP.

Bonus video: