Mrvaljević uhapšen u Srbiji po potjernici Interpola Podgorica: Određen mu ekstradicioni pritvor

"Z.M. se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djelo ubistvo putem podstrekavanja i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju"

10128 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

NCB Interpol Beograd obavijestio je crnogorsku policiju da je u Srbiji uhapšen Zoran Mrvaljević (43) iz Herceg Novog.

"Nakon izdržane kazne zatvora zbog krivičnog djela koje je počinio u Srbiji, Z.M. je lišen slobode na osnovu crnogorske međunarodne potjernice. Z.M. se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djelo ubistvo putem podstrekavanja i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je njemu je nakon hapšenja, Viši sud u Novom Sadu odredio ekstradicioni pritvor.

"Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Srbije radi izručenja ovog lica našoj državi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: