Pedesettrogodišnjak silovao psa?

Nakon istrage, izuzimanja snimaka sa nadzornih kamera i prikupljanja ostalih dokaza, pedesettrogodišnjaku su, po nalogu osnovnog državnog tužioca, stavljene lisice na ruke

73688 pregleda 2933 reakcija 75 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pedesettrogodišnji Lj. P. iz Danilovgrada uhapšen je zbog sumnje da je prije par noći u tom gradu silovao psa.

Prema saznanjima “Vijesti” inspektorima Odjeljenja bezbednosti Danilovgrad u četvrtak je prijavljeno da je pas silovan u noći između utorka i srijede, nadomak jednog lokala u centru grada.

“Vijesti” saznaju da je te noći, oko dva sata poslije ponoći, stanare susjedne zgrade probudio zastrašujući lavež i zvuci.

Sagovornik lista ispričao je da ih je, kada su izašli na svoje terase, dočekao užasan prizor - vidjeli su mušku osobu kako se iživljava nad psom koji je cvilio. Iako je policija obaviještena dva dana kasnije, već nakon nekoliko sati uspjeli su da uđu u trag osumnjičenom.

Nakon istrage, izuzimanja snimaka sa nadzornih kamera i prikupljanja ostalih dokaza, pedesettrogodišnjaku su, po nalogu osnovnog državnog tužioca, stavljene lisice na ruke.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubijanje i mučenje životinje i razaranje njihovog staništa, danas će biti saslušan.

NVO "Spasi me" i "Kuća životinja": Apelujemo da se ne inicira niti prihvati sporazumno priznanje krivice

Nevladine organizacije NVO "Spasi me" sa sjedištem u Danilovgradu i "Kuća životinja”, sa sjedištem u Spužu, osuđuju najnoviji primjer zlostavljanja psa u Danilovgradu.

Pozdravljamo brzu i efikasnu reakciju policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti (OB) Danilovgrad.

"Starješine i policijski službenici OB Danilovgrad u kontinuitetu pokazuju visoku profesionanost i odgovornost da bez razlike i jednako prema svima primjenjuju zakon. Brojne studije ukazuju na povezanost zlostavljanja životinja sa nasiljem prema ljudima. Pozivamo nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici da osigura brzu i društveno uspješnu krivično pravnu reakciju na zlostavljanje i mučenje životinje. Posebno apelujemo da se ne inicira niti prihvati sporazumno priznanje krivice. Redovni postupak je od javnog interesa i može doprinijeti boljoj praksi i odgovornijem odnosu prema životinjama. Zlostavljanog psa je preuzela Nvo "Spasi me" i pružiće mu adekvatnu njegu, da bi što prije prevazišao traume koje je zadobio", navodi se u saopštenju NVO "Spasi me" i "Kuće životinja".

Bonus video: