Tri dana prije nesreće stigao u Budvu

To su “Vijestima” saopštili iz Uprave policije, ne odgovarajući da li je maloljetnik imao dozvolu za upravljanje jahtom, niti čije je to plovilo

29114 pregleda 92 reakcija 46 komentar(a)
Jahta kojom je upravljao maloljetnik, Foto: Vuk Lajović
Jahta kojom je upravljao maloljetnik, Foto: Vuk Lajović

Sedamnaestogodišnji M. S. iz Beograda je u Crnu Goru došao tri dana prije nego je 11. jula u budvanskom akvatorijumu jahtom usmrtio tridesetjednogodišnju Maju Šljivančanin (31).

To su “Vijestima” saopštili iz Uprave policije, ne odgovarajući da li je maloljetnik imao dozvolu za upravljanje jahtom, niti čije je to plovilo.

“M. S. (17) i M. S. (56) su u Crnu Goru ušli 8. jula 2020. godine u 14:45 časova, preko graničnog prelaza Aerodrom Tivat, letom generalne avijacije iz Beograda. U avionu se nalazilo ukupno sedam putnika”, kazali su iz UP. Vijesti saznaju da, u trenutku nesreće, maloljetnikov otac nije bio na jahti, već se drugim plovilom dovezao nekoliko trenutaka kasnije.

Prema istom izvoru, istražitelji su locirali djelove barke u kojoj se prije pomorske nesreće nalazila stradala Šljivančanin i obavili razgovor s njenim vjerenikom, Vladanom Stanišićem (36), koji je bio u istom plovilu.

Izvor iz istrage rekao je da je Stanišić inspektorima ispričao da nije vidio jahtu koja je izazvala tragediju, već je samo čuo udar. Objasnio je i da se čeka naredba da ostaci plovila budu izvučeni iz mora, a potom poslati na vještačenje.

U međuvremenu, tužilaštvo istražuje kako je došlo do tragedije.

Iz te institucije, međutim, ne odgovaraju na pitanja - da li se ime maloljetnika nalazilo na listi posade ovlašćene za upravljanje plovilom, da li se istraga vodi protiv još neke osobe, ni ko je vlasnik jahte.

“U predmetu formiranom povodom pomorske nesreće koja se dogodila dana 11. 7. 2020. godine u Budvi, a u kojoj je stradala M. Š. Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru je u svojstvu osumnjičenog saslušalo lice M. S. iz Republike Srbije, kao i više svjedoka - očevidaca predmetne nezgode, te preduzima druge dokazne radnje radi utvrđivanja svih činjenica bitnih za potpuno rasvjetljavanje predmetnog događaja”, odgovorili su iz tog tužilaštva.

Bonus video: