Uhapšen Ivović, osumnjičen za ubistvo Šarovića

Ivović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je 6. juna 2019. godine u Herceg Novom izvršio teško ubistvo Stefana Šarovića

39107 pregleda 56 reakcija 11 komentar(a)
Sa uviđaja ubistva Šarovića, arhiva, Foto: Arhiva Vijesti
Sa uviđaja ubistva Šarovića, arhiva, Foto: Arhiva Vijesti

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, radeći na rasvetljavanju krivičnih dijela teških ubistava u vezi sa organizovanim kriminalom izvršenih na području Republike Srpske i regiona, na Palama su lišili slobode Nikolu Ivovića iz Crne Gore.

Ivović je uhapšen zbog sumnje da je 6. juna 2019. godine u Herceg Novom, izvršio teško ubistvo Stefana Šarovića.

Iz Uprave polciije saopštili su da je tridesetogodišnji Kotoranin potraživan radi obezbjeđenja njegovog prisustva vođenju krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Naime, N.I. je osumnjičen da je 06. juna 2019. godine u mjestu Đenovići u Herceg Novom zajedno sa D.Š., upotrebom vatrenog oružja, po prethodno pripremljenom planu i sa umišljajem na podmukao način lišili života oštećenog S.Š. Odmah po raspisivanju međunarodne potjernice u cilju lociranja N.I. je otpočeta ciljana potrage kodnog naziva 'Foča' koja je sprovođena od strane nadležne službe Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL-EUROPOL-SIRENE.

U cilju njegovog lociranja i lišenja slobode u prethodnom periodu su vršene provjere sa partnerskim službama na više lokacija u Bosni i Hercegovini. Lišenju slobode prethodila je intezivna saradnja nadležnih službi", saopšteno je iz UP.

Istakli su da je kod Ivovića pronađena falsifikovana slovenačka lična karta i da je u akciji hapšenja učestvovao Sektor za borbu proti organizovaog kriminala i korupcije.

"Slijedi komunikacija nadležnih državnih organa o ekstradiciji ovog lica u Crnu Goru", saopšteno je iz UP.

Policija BiH je u prethodnom periodu, tačnije 26. juna 2019. godine, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, uhapsila Dušana Šilja, iz opštine Istočna Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je, zajedno sa Nikolom Ivovićem, učestvovao u izvršenju krivičnog djela teškog ubistva Stefana Šarovića, 6. juna 2019. godine u Herceg Novom.

Nakon kriminalističke obrade, koje će biti izvršena u prostorijama Uprave za organizovani i teški kriminalitet u Banjoj Luci, Ivović će biti predat u nadležnost Tuzilaštva BiH i Suda BiH radi procedure ekstradicije Crnoj Gori.

Bonus video: