Više tužilaštvo ne vidi osnov da dilera šalje u pritvor

Objašnjavaju da su na jednoj lokaciji pronašli i oduzeli 7.650 grama marihuane, 163,2 grama kokaina, 921,8 grama hašiša, 150,9 grama amfetamin, 107,8 grama ekstazija, 1.263,4 grama praškaste materije bijele boje čiji će se sastav utvrditi vještačanjem, dvije vage za precizno mjerenje i mobilni telefon

10883 pregleda 52 reakcija 52 komentar(a)
Droga pronađena pretresom, Foto: Uprava policije
Droga pronađena pretresom, Foto: Uprava policije

Iz Višeg državnog tužilaštva kazali su “Vijestima” da nije bilo zakonskih osnova da nakon saslušanja zadrže Budvanina Vasilija Pavićevića (25), kojeg je policija uhapsila sa oko 10 kilograma droge.

Uprava policije juče ranije je saopštila da je u Budvi uhapšena osoba kod koje je pronađeno oko 10 kilograma narkotika, ali da ga je nakon saslušanja tužilac pustio da se brani sa slobode.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv V. P. zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i u ovom tužilaštvu, dana 19. 07. 2020. godine lice je saslušano u svojstvu osumnjičenog, i istom nije određeno zadržavanje jer nije bilo zakonskih osnova za zadržavanje, a tužilaštvo će u daljem toku postupka preduzimati sve zakonom propisane neophodne mjere i radnje”, odgovorila je “Vijestima” portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica.

Iz Uprave policije objasnili su da je Pavićević uhapšen u akciji budvanske kriminalističke policije, koja preduzima aktivnosti na suzbijanju ulične prodaje droga.

“Uhapšen je V. P. (25) iz Budve zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode. Policija je po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršila pretrese na dvije lokacije koje koristi V. P.”, saopštili su iz policije.

Objašnjavaju da su na jednoj lokaciji pronašli i oduzeli 7.650 grama marihuane, 163,2 grama kokaina, 921,8 grama hašiša, 150,9 grama amfetamin, 107,8 grama ekstazija, 1.263,4 grama praškaste materije bijele boje čiji će se sastav utvrditi vještačanjem, dvije vage za precizno mjerenje i mobilni telefon.

“Na drugoj... 84,7 grama marihuane, 32,5 grama amfetamina i sveske sa podacima za koje se sumnja da su evidencije o prodaji opojnih droga”, saopšteno je iz UP.

Bonus video: