Flormidal u grudnjak, pa preko granice

Podgorički Viši sud potvrdio optužnicu protiv osumnjičenih za šverc tableta s liste opojnih droga

7004 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je podgoričko Više državno tužilaštvo podiglo protiv okrivljenih za prodaju droge - crnogorskog državljanina R. P. i bosanske državljanke K. B.

Njih dvoje optuženi su da su 25. januara, po dogovoru, zbog prodaje unijeli u Crnu Goru midazolam - supstancu proglašenu za drogu.

“Okrivljeni su prethodnog dana vozilom marke ‘VW touran’, kojim je upravljao okrivljeni R. P., otputovali iz Podgorice, van Crne Gore, gdje su od nepoznate osobe, za neutvrđeni novčani iznos, radi prodaje kupili 2.397 tableta Flormidala od po 15 mg, koje u sebi sadrže opojnu drogu midazolam, ukupne neto mase 498,476 grama. Nakon toga je okrivljena K. B. tablete sakrila u grudnjak radi neopaženog unosa u Crnu Goru prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Crne Gore”, piše u optužnici.

Uhapšeni su nakon udesa na magistralnom putu prema Podgorici, u kom su zadobili tjelesne povrede: “Usljed kojih su prevezeni u Klinički centar Crne Gore na pružanje medicinske pomoći, gdje je ordinirajuća ljekarka Urgentnog centra istog dana oko 16.35 časova prilikom prijema u tu medicinsku ustanovu, okrivljenoj K. B. u grudnjaku pronašla navedene tablete, koje su joj uz potvrdu oduzete od strane Uprave policije.”

Viši tužilac Zoran Vučinić tereti ih da su, kao saizvršioci, izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: