Nuhodžić: Priče o progonu vjernika SPC su insinuacija, policija nema namjeru da utiče na vjerski život u Crnoj Gori

Nuhodžić je rekao da Crna Gora svojim propisima svima garantuje vjerske slobode

7172 pregleda 17 komentar(a)
Nuhodžić danas u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube
Nuhodžić danas u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je da jedna od tekovina vladavine prava jeste da su svi jednaki pred zakonom i da nema niti će biti izuzetaka.

"Policija postupa samo i isključivo u skladu sa zakonskim normama i po nalogu nadležnog državnog tužioca, a ne po nečijem naređenju ili instrukcijama! Tako je bilo i slučaju uvaženog mitropolita crnogorsko-primorskog. A tako je i u svakom drugom slučaju! Prikupljanje obavještenja od strane Policije je završeno u zakonskom roku od 6 sati, u skladu sa članom 259 stav 2 Zakonika o krivičnom postupku Crne Gore. Što se tiče navodnog progona vjernika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – To je čista insinuacija. Policija nema namjeru da utiče na vjerski život u Crnoj Gori. Na to nema pravo, ni ambiciju. Ali ima ustavnu obavezu da čuva red i mir, a u konkretnoj situaciji da spriječi moguće ugrožavanje zdravlja građana", rekao je Nuhodžić danas u parlamentu odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF), Miluna Zogovića.

Nuhodžić je rekao da Crna Gora svojim propisima svima garantuje vjerske slobode.

"Konačno, Crna Gora je sekularna država, u kojoj vjernicima, vjerskim službenicima i vjerskim zajednicama nije i neće biti uskraćeno bilo koje pravo. Ali, vjerujem da svi dijelimo mišljenje da nam ništa nije i ne može biti važnije od zdravlja! To je prioritet svih prioriteta! Sve mjere i radnje koje je Policija preduzimala su bile u skladu sa zakonom i ovlašćenjima. Policijski službenici će, kao i do sada, svoj posao obavljati časno i profesionalno, čuvajući živote i zdravlje građana Crne Gore", rekao je Nuhodžić.

Bonus video: