Nuhodžić: Kroz unutrašnju kontrolu biće utvrđeno ko je nakon odluke Boričića odlučio da Amfilohija zadrži u CB Podgorica

On je kazao da su policijski službenici CB Podgorica postupali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima prilikom prikupljanja obavještenja od mitropolita Amfilohija, povodom javnog okupljanja 21.juna

12026 pregleda 78 reakcija 11 komentar(a)
Nuhodžić danas u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube
Nuhodžić danas u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Mevludin Nuhodžić je rekao da će kroz unutrašnju kontrolu biti utvrđeno ko je nakon odluke postupajućeg sudije Nikole Boričića da se pusti na slobodu mitropolit Amfilohije, odlučio da ga zadrži u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica.

On je kazao da su policijski službenici CB Podgorica postupali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima prilikom prikupljanja obavještenja od mitropolita Amfilohija, povodom javnog okupljanja 21.juna.

„Prikupljanje obavještenja policija je završila u zakonskom roku od šest časova. Detalje o kojima vi govorite o odnosu Tužilaštva i policije ćemo sagledati kroz unutrašnju kontrolu“, kazao je Nuhodžić, odgovarajući na pitanje Miluna Zogovića (DF).

Zogović je pitao po čijem naređenju je policija nakon odluke postupajućeg tužioca Nikole Boričića o puštanju na slobodu držala više od tri sata zatočenog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija .On je tražio i imena koji su smijenjeni ili protiv kojih je pokrenut psotupak zbog ovakve zloupotreb službenog položaja.

Poslanik DF-a je nakon odgovora ministra kazao da je to već trebalo da bude riješeno i da javnost bude upoznata sa tim.

Bonus video: