POTRAŽIVAN PO POTJERNICI INTERPOLA

Laličić izručen iz Hrvatske

Laličić se tereti da je zajedno sa okrivljenim Mitrom Markovićem, Lazarom Nedovićem, Mošom Paovićem i Žarkom Pejakovićem, te i sa još nekim, za sada neidentifikovanim licima u toku 2019. godine bio član organizovane kriminalne grupe

10068 pregleda 1 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Milića, Foto: Filip Roganović
Uviđaj nakon ubistva Milića, Foto: Filip Roganović

Cetinjanin Pero Laličić (22) sproveden je iz Hrvatske u Crnu Goru radi prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju, kao i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Laličić se tereti da je zajedno sa okrivljenim Mitrom Markovićem, Lazarom Nedovićem, Mošom Paovićem i Žarkom Pejakovićem, te i sa još nekim, za sada neidentifikovanim licima u toku 2019. godine bio član organizovane kriminalne grupe.

"Takođe, njemu se na teret stavlja da je 11. juna 2019. godine na Cetinju, zajedno sa okrivljenim N.L. od okrivljenog M.M. preuzeo ilegalno nabavljeno vatreno oružje nakon čega su došli u ugostiteljski objekat Portun gdje su ispalili više projektila u pravcu oštećenog M.B. koji je od zadobijenih povreda smrtno stradao, a ovom prilikom od ispaljenih projektila teške tjelesne povrede zadobila su još tri lica", saopšteno je iz Upave policije.

Ekstradicija Laličića realizovana je uz podršku Sektora specijalne policije .

Laličić se potraživao po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica.

Preporučujemo za Vas