policija tvrdi da je riješen slučaj

Arsenal oružja u "kući ubice" Saše Klikovca

Osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca je u bjekstvu, a navodno ga je odao DNK trag iz “golfa” ostavljenog na Radovču. Inspektori uhapsili Podgoričanina Marka Šukovića (29) koji je navodno priznao da je vozio ubicu, čiji je identitet poznat “Vijestima”

69586 pregleda 84 reakcija 17 komentar(a)
Forenzičari na mjestu ubistva, Foto: Savo Prelević
Forenzičari na mjestu ubistva, Foto: Savo Prelević

U kući osumnjičenog za ubistvo Saše Klikovca (38) policija je pronašla arsenal oružja - pištolj, mitraljez, bombe, municiju, čaure...

Navodnog ubicu Klikovca koji je u bjekstvu, a čiji je identitet poznat “Vijestima”, odao je DNK trag iz “golfa” ostavljenog na Radovču, nedaleko od kuće u kojoj je i pronađeno oružje, tvrde sagovornici “Vijesti” iz vrha Uprave policije.

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije uhapsili su jednog od njegovih saučesnika - Marka Šukovića (29).

Izvor iz istrage kazao je juče da su u kući bjegunca, koja se nalazi ispod planine Kamenik, pretresom, osim oružja, pronašli i brojne dokaze likvidacije Klikovca.

Forenzičari su na licu mjesta izuzeli tragove, čijim vještačenjem su navodno potvrđene sumnje istražitelja - da su ta dvojica Podgoričana odgovorna za ubistvo.

Klikovac je ubijen 18. jula u Zeti, u naselju Cijevna, ispred porodičnog restorana “Kod Crnogorca”.

Do osumnjičenog za ubistvo i njegovog navodnog saučesnika inspektore su odveli tragovi pronađeni u srijedu u “golfu”, za koji inspektori vjeruju da je korišćen u ubistvu.

Automobil nije zapaljen nakon zločina i u njemu su istražitelji navodno pronašli DNK tragove ubice i njegovog saučesnika Šukovića.

U istrazi ubistva, završenoj navodno za nepunih pet dana, inspektorima su pomogli snimci nadzornih kamera sa objekata u blizini restorana ispred kojeg je Klikovac ubijen, ali i sa tog ugostiteljskog objekta.

“Vijestima” je rečeno da je Šuković uhapšen pet dana nakon ubistva i dan nakon što je policija pronašla automobil kojim je, kako sumnjaju, ubicu dovezao nadomak kuće Klikovca, a potom i odvezao nakon likvidacije.

Inspektori su navodno utvrdili da je Šuković pretprošle subote, u 9.50 sati, do Cijevne dovezao godinu starijeg Podgoričanina, koji je u Klikovca ispalio najmanje pet hitaca.

Sagovornik uključen u istragu ispričao je da su ih nadzorne kamere snimile i kako, danima prije ubistva, obilaze teren i prate tridesetosmogodišnjaka.

Snimljen je navodno i njihov bijeg nakon ubistva.

Iako su inspektori vjerovali da su pobjegli kroz zetsko naselje Balijače, pa putem ka Tuzima stigli do Starog aerodroma, a onda produžili ka Radovču, snimci sa nadzornih kamera pokazuju suprotno - Šuković se, sa ubicom u automobilu, nakon likvidacije magistralom vratio ka Podgorici.

Video-nadzor sa objekata uz put ka Podgorici navodno ih je registrovao na više mjesta, što je istražiteljima omogućilo da otkriju kuda su se kretali.

Televizija “Vijesti” objavila je juče da je Šuković nakon hapšenja priznao istražiteljima da je vozio ubicu i da mu je nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu određeno zadržavanje.

“Vijesti” su juče objavile da je u srijedu, na visoravni između Danilovgrada i Podgorice, pronađen “golf” korišćen u ubistvu Klikovca i da automobil nije zapaljen, što u dosadašnjim mafijaškim likvidacijama nije bila praksa.

Naprotiv, vozila korišćena u kriminalnim obračunima obično bi planula ubrzo nakon ubistva, a gotovo uvijek vatra je gutala tragove počinilaca.

Klikovac je likvidiran u trenutku dok je ulazio u svoj automobil, parkiran tik uz ulaz porodičnog restorana, a ubica je u njega navodno ispalio pet hitaca kalibra 9 milimetara, ne ostavljajući mu šansu da preživi.

Prema saznanjima “Vijesti”, Klikovac je u restoran svojih roditelja, u dvorištu porodične kuće, ušao nekoliko minuta prije nego je likvidiran.

Podgoričanin, navodno blizak kavačkom kriminalnom klanu, iz restorana je izašao kada je čuo škripu kočnica na parkingu.

Uspio je da dođe do svog automobila, ali su ga zaustavili hici ispaljeni iz automatskog oružja.

Njegovi roditelji i osobe koje su bile u restoranu bezuspješno su pokušale da mu spasu život, kao i ekipa Hitne medicinske pomoći.

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su odmah preuzeli istragu i utvrdili da je najmanje još jedna osoba bila na mjestu zločina i upravljala vozilom kojim su uspjeli da pobjegnu nakon likvidacije.

U istrazi je saslušano više bezbjednosno interesantnih osoba, dominantno bliskih škaljarskom kriminalnom klanu.

Sagovornik iz Uprave policije kazao je da su urađeni pretresi na više lokacija. Navodno, pretresani su i stanovi osoba bliskih drugim klanovima.

Policija je saslušala i nekoliko osoba koje su bile u restoranu i koje su nakon likvidacije pokušale da spasu život Klikovcu.

Sagovornik iz istrage nije želio da otkriva da li je neko od očevidaca ispričao detalje ubistva, ali je kazao da istragu vode u više pravaca.

Upravo zbog toga izjave su uzimali i od osoba sa kojima je Klikovac bio u prijateljskim odnosima, kako bi ispitali da li mu je i ko eventualno prijetio.

Prema policijskoj evidenciji, Klikovac je bio blizak kavačkom kriminalnom klanu, odnosno njegovom podgoričkom ogranku na čijem čelu su navodno braća od stričeva Radoslav i Vidoje Stanišić.

Klikovac i Stanišići gotovo deceniju su u policijskim bazama registrovani kao kriminalna grupa “zagoričani”.

Grupa je godinama punila novinske stupce, a spekuliše se da su imali obilatu zaštitu ljudi iz bezbjednosnog sektora, koji su ili traljavo vodili istrage, ili “čistili” nepočinstva članova prigradske bande nasilnika.

Iako su do početka 2018. godine važili za grupu blisku škaljarcima, dio zagoričke ekipe okupljen oko braće Stanišić tada se, iza spuških zidina, sprijateljio sa njihovim rivalima - kavčanima i “promijenio dres”.

Ubijeni Klikovac nedavno je izdržao kaznu na koju je osuđen zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela tokom prvog talasa koronavirusa. Hapšen je i osuđivan zbog droge, pokušaja iznude, pripadništva kriminalnoj grupi koja je računarskom prevarom skidala novac sa inostranih računa.

Pozivajući se na izvore iz istrage, Televizija Vijesti juče je objavila da inspektori provjeravaju da li je ubistvo Klikovca osveta za pokušaj likvidacije Podgoričanina Igora Krstovića (35), 28. januara u Zeti.

Napadači su tada sačekali Krstovića blizu njegove kuće, u mjestu Balijače, i u automobil u kojem je bio ispalile 27 hitaca.

Teško ranjeni Krstović je preživio.

Zbog pokušaja ubistva, uhapšeni su Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović, sa kojima je ubijeni Klikovac bio blizak.

Preporučujemo za Vas