Vukotić neće odgovarati za pokušaj ubistva Radonjića, Stupara i Zvicer: Ne radujem se, ubiijeni su mi otac i kum

Odluku je donijelo Više državno tužilaštvo, saopštili su "Vijestima" Vukotićevi pravni zastupnici

27705 pregleda 39 reakcija 19 komentar(a)
Jedno od privođenja Vukotića, Foto: Savo Prelević
Jedno od privođenja Vukotića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2020. 19:17h

Kotoranin Jovan Vukotić neće odgovarati za pokušaj ubistva dvojice pripadnika "kavačkog klana" Miloša Radonjića i Vojina Stupara, niti za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe tog klana, Radoja Zvicera.

To je odlučilo Više državno tužilaštvo, koje je u oba predmeta donijelo naredbu o obustavljanju istrage, saopštili su "Vijestima" Vukotićevi pravni zastupnici.

Istraga za pokušaj dvostrukog ubistva "kavačana" obustavljena je i protiv Podgoričanina Milića Minje Šakovića.

"Rezultati istrage upućuju na zaključak da nema dokaza da su okrivljeni izvršili navedena krivična djela, a što proizilazi iz prikupljenih materijalnih i personalnih dokaza", piše je u naredbi.

Objašnjeno je da je, zbog smrti, istraga obustavljena protiv Igora Dedovića.

Tvrdnje Vukotića i Šakovića, da nijesu bili u Kotoru kada je 27. marta 2016. godine pucano u dvojicu kavačana potvrđene su izjavama više svjedoka.

Vukotićeva advokatica Zora Dorbičanin Nikodinović, kazala je "Vijestima" da joj je taj Kotoranin rekao da nakon svega što mu se desilo, ne može da se raduje čak ni ovim odlukama.

"Posebno zbog činjenice da mu je kum Igor Dedović ubijen dok je bio u bjekstvu zbog istrage u vezi predmeta koji se odnosi na Radonjića i Stupara. Takođe i kad mu je ubijen na kućnom pragu otac Vesko Vukotić, mnogi mediji su ga mrtvog klevetali pronoseći neistine da je 'pokojni Vesko bio svjedok kad mu je sin Jovan pucao na ženu - Tamaru Zvicer', što se takođe dokazalo kao neistina kroz istražni postupak. Sad kad je sve na osnovu dokaza jasno - da Jovan nema nikakve veze sa tim krivičnim djelima... njega to više ne može ni da obraduje, ali mu znači, jer smo poslije dugo vremena i mukotrpne borbe sa raznim podmetanjima i spinovima dokazali da je Jovan Vukotić govorio istinu kada je od početka tvrdio da nema nikakve veze sa pokušajem ubistva Stupara, Radonjića ni Tamare Zvicer. Svakako kao advokat i branilac, ove odluke Višeg državnog tužilastva u Podgorici smatram kao vrlo značajne, rekla bih istorijske", kazala je advokatica.

Bonus video: