FIZIČKI OBRAČUN NAKON SVAĐA

Opšta tuča na Žabljaku: Učestvovali aktivni policajac, bivši policajac i njihova braća

Sagovornici "Vijesti" iz Žabljaka tvrde da je sve počelo susretom u jednom žabljačkom lokalu u kom je Milinko Dragić navodno opsovao Vuka Vukovića i nazvao ga izdajnikom

111689 pregleda 2302 reakcija 297 komentar(a)
Vuković sa krstom na litiji, Foto: Vuk Lajović
Vuković sa krstom na litiji, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.07.2020. 13:39h

Žabljačka policija utvrđuje ko je odgovoran za incident koji se sinoć dogodio u tom gradu, a čiji su akteri aktivni policajac Milinko Dragić iz Šavnika, njegov doskorašnji kolega, Žabljačanin Vuk Vuković i njhova braća Vojimir Dragić i Veso Vuković.

Prema informacijama "Vijesti", došlo je do fizičkog obračuna nakon svađa i provokacija.

Sagovornici "Vijesti" iz Žabljaka tvrde da je sve počelo susretom u jednom žabljačkom lokalu u kom je Milinko Dragić navodno opsovao Vuka Vukovića i nazvao ga izdajnikom.

Milinko Dragić
Milinko Dragićfoto: Privatna arhiva

Vuk Vuković je nedavno napustio policiju u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, nakon što je nosio krst na protestnoj litiji u Budvi.

Isti izvor tvrdi da su braća Vuković tada otišli iz tog lokala u drugi i da je tamo došlo do incidenta kada su tamo došli i Dragići.

Uslijedila je opšta tuča posle koje su svi privedeni.

Vuk Vuković je "Vijestima" rekao da su se samo branili i da su pušteni posle davanje izjave.

Ispričao da je da se javio Dragiću u lokalu u kom je bio jer su učili zajedno.

"Stisnuo mi je ruku i rekao 'Đe si izdajniče i roda i plemena, rđo'. Nakon toga njegov brat nam je rekao - 'vi ste smećari, sjeme vam se utrlo'. Prethodno su zvali pojačanje iz Šavnika, neki od svjedoka kazali su da je taj koji je došao imao pištolj", tvrdi Vuković.

Kazao je da su posle toga napustili lokal da ne bi došlo do incidenta. "Tražili su nas po lokalima i napali su nas, normalno je da se branimo. Osjećam se ugroženim. Dođem u rodni grad i ovo mi se desi. Mene ne zanimaju ni komite, ni partije, imam svoj stav i hoću normalan život", rekao je Vuk Vuković.

Kazao je da čekaju odluku tužioca.

"Nikada u životu nisam privođen, ne priliči mi da provociram bilo koga i krećem prvi da se tučem, ali morali smo da se branimo", tvrdi on.

"Vijesti" nisu uspjele da stupe u kontakt sa Dragićem, a iz Uprave policije je najavljeno da će se oglasiti o incidentu na Žabljaku.