Ko je od braće prvi udario na Žabljaku?

Da li su braća Dragić ili braća Vuković započeli obračun, znaće se nakon što policija tužiocu preda sve dokaze

30889 pregleda 314 reakcija 23 komentar(a)
Uvrede, provokacije, pa tuča: Žabljak (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Uvrede, provokacije, pa tuča: Žabljak (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Tek nakon što svi akteri tuče na Žabljaku dostave medicinsku dokumentaciju i kada službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak prikupe sva potrebna obavještenja, pljevaljski tužilac moći će da ocijeni da li će i ko od aktera obračuna u gradu pod Durmitorom odgovarati za neko krivično djelo.

Tada će se, i utvrditi ko je odgovoran za obračun u noći između utorka i srijede, čiji su akteri aktivni policajac Milinko Dragić iz Šavnika, njegov doskorašnji kolega, Žabljačanin Vuk Vuković i njihova braća Vojimir Dragić i Veso Vuković. Prema informacijama “Vijesti”, došlo je do fizičkog obračuna nakon svađa i provokacija.

“Obavještavam Vas da je povodom događaja u Žabljaku, u večernjim satima 28. 07. 2020. godine i obavještenja dežurnom tužiocu, od strane istog Odjeljenju bezbjednosti Žabljak, naloženo da se od lica koja su učestvovala u događajima ili o istim imaju saznanja, prikupe potrebna obavještenja, a za lica koja su zadobila povrede pribave ljekarski izvještaji, te da se nakon svih prikupljenih obavještenja, ista dostave na ocjenu u cilju kvalifikacije koja će biti izvršena nakon uvida u kompletnu dostavljenu dokumentaciju”, odgovorila je “Vijestima” portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Nataša Bajčeta.

Iz Uprave policije “Vijestima” juče nijesu odgovorili na pitanja o incidentu čiji učesnik je i njihov službenik.

Iako su žabljački inspektori bili na licu mjesta, Uprava policije o tome zvanično ćuti, ostavljajući prostor za spekulacije.

Sa jedne strane, više sagovornika “Vijesti” sa Žabljaka tvrdi da je sve počelo susretom u jednom žabljačkom lokalu u kom je Milinko Dragić navodno opsovao Vuka Vukovića i nazvao ga izdajnikom.

Milinko Dragić
Milinko Dragićfoto: Privatna arhiva

Šavničani, bliski Dragiću, tvrde da je istina drugačija - da je Vukoviću, navodno, zasmetalo komitsko obilježje koje su braća Dragić imala na svojim majicama.

Vuk Vuković nedavno je napustio policiju, u znak podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, nakon što je nosio krst na protestnoj litiji u Budvi.

Vuk Vuković
Vuk Vukovićfoto: Vuk Lajović

On je, prije dva dana, “Vijestima” rekao da se te noći, u jednom žabljačkom lokalu, javio Milinku Dragiću sa kojim je učio, a da su tada uslijedile provokacije:

“Stisnuo mi je ruku i rekao ‘Đe si izdajniče i roda i plemena, rđo’. Nakon toga njegov brat nam je rekao - ‘vi ste smećari, sjeme vam se utrlo’”, tvrdi Vuković.

Tvrdi da su on i brat napustili lokal da ne bi došlo do incidenta, ali da su Dragići krenuli za njima: “Došli su u lokal u kome smo bili i napali su nas. Mi smo se samo branili, to je normalno”, rekao je on.

“Vijesti” nisu uspjele da stupe u kontakt sa Dragićem.

Bonus video: