Pavićevići se sami branili od vatre

Vatrogasne službe Danilovgrada i Podgorice bile prezauzete da ugase požar na Slapu Zete

8371 pregleda 5 komentar(a)
Vatrogasci nisu imali kad da dođu, Foto: Privatna arhiva
Vatrogasci nisu imali kad da dođu, Foto: Privatna arhiva

Požar koji je od srijede, do juče poslije podne prijetio da ugrozi imovinu porodice Pavićević u danilovgradskom selu Slap na Zeti, članovi te porodice sami su morali da gase, jer su vatrogasci bili zauzeti.

Vuk Pavićević “Vijestima” je rekao da su u srijedi poslije podne u pomoć pozvali Službu zaštite i spasavanja Danilovgrada, a potom i njihove kolege iz Podgorice, ali da su im odgovorili - “kamioni su zauzeti i mogu samo po asfaltu”.

“Vatra je prijetila da ugrozi kompletno imanje, kuću, vinograde, štale, životinje, sve što imamo. Rekli smo im to. Prvo vatrogascima u Danilovgradu, a potom i u Podgorici. Rekli su nam da ne mogu doći jer su im svi kamioni zauzeti, a i da svakako oni mogu samo po asfaltu. Nisu imali da nam daju ni naprtnjače, gasili smo vatru kantama, cijevima, prskalicama za loze”, kazao je on.

Pavićević objašnjava da su požar prijavili kada je i počeo, u srijedu oko 14 sati.

“Navodno je varničenje voza zapalilo šumu nadomak šina, a onda je vatrena stihija počela da guta sve pred sobom na Slapu, u Veletima, Rsojevićima... Direktor Željeznice nam je rekao da su varnice propratne uz kretanje voza, ali nije pozvao nikog da nam pomogne. Sa bratom i našom djecom gasili smo požar do negdje oko 3.15 sati poslije ponoći, kada smo odbranili kuće i stoku od požara, međutim i juče je tinjalo čitavog dana, ali niko od njih nije došao”, rekao je Pavićević.

Iz Direktorata za vanredne poslove kazali su “Vijestima” da nijesu adresa za odgovor na pitanja zašto dvije gradske Službe zaštite nijesu reagovale, već da su to službe Danilovgrada i Podgorice.

Iz danilovgradske Službe nijesu odgovarali na pozive “Vijesti”, a njihove kolege iz Podgorice su “objasnile” da Slap nije teritorija glavnog grada, već Danilovgrada.

Međutim, oćutali su pitanje - da li su ih Pavićevići zvali i ako jesu, zašto nijesu pošli na intervenciju.

Bonus video: