JEDNA OSOBA ZADRŽANA NA LIJEČENJU

Nikšić: Protiv vlasnika pasa podnijete krivične prijave zbog izazivanja opšte opasnosti

Krivična prijava podnijeta protiv V.R. (40) i S.M. (44)

10879 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: GP URA
Ilustracija, Foto: GP URA

Protiv V.R. (40) i S.M. (44) iz Nikšića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Pas, čiji je vlasnik V.R. napao je jednu žensku osobu i dijete i nanio im lake i teške tjelesne povrede, dok je pas u vlasništvu S.M. napao dvije ženske osobe ispred porodične kuće i nanio im povrede.

"Policija je u Nikšiću podnijela krvične prijave protiv dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Jednu žensku osobu i dijete je napao pas i nanio im lake i teške tjelesne povrede", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Njima je u Medicinskom centru u Nikšiću ukazana ljekarska pomoć.

"Sprovedene su službene mjere i radnje iz nadležnosti policije i utvrđeno je da je vlasnik psa V.R. (40) iz Nikšića. Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama V.R. stiču elementi bića krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Osim toga, nikšićkoj policiji je prijavljeno da je u mjestu Vidrovan u Nikšiću pas napao dvije ženske osobe ispred porodične kuće i nanio im povrede. Po nalogu nadležnog tužioca na lice mjesta su izašli i izvršili uviđaj policijski službenici, te su prikupljena i obavještenja od građana u cilju utvrđivanja okolnosti događaja", kazali su iz UP.

U prostorijama Medicinskog centra Nikšić ukazana je ljekarska pomoć oštećenima i konstatovano je da je jedna oštećena osoba zadobila teške tjelesne povrede i ona je zadržana na bolničkom liječenju, dok je druga oštećena zadobila lake tjelesne povrede.

"Preduzete su mjere i radnje iz nadležnosti policije i utvrđeno je da je vlasnik psa S.M. (44). Nadležni tužilac je nakon preduzetih radnji izvršio pravnu kvalifikaciju događaja i izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti. Protiv S.M. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo", kazali su iz UP.

Preporučujemo za Vas