Podnijeta krivična prijava protiv sveštenika: Liturgiji, koju je služio, prisustvovalo 50 građana

Kažu da je M.L. na ovaj način prekršio privremenu mjeru Ministarstva zdravlja o okupljanjima građana kojom je ograničeno okupljanje na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra

13069 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter
Ilustracija, Foto: Twitter

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sveštenika M.L zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

On je, kako se navodi, zajedno sa Mitropolitom Amfilohijem u crkvi Svetog Ilije u mjestu Carine služio liturgiju kojoj je prisustvovalo oko 50 građana.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog kršenja mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa dok je jedno lice lišeno slobode zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kažu da je M.L. na ovaj način prekršio privremenu mjeru Ministarstva zdravlja o okupljanjima građana kojom je ograničeno okupljanje na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra.

"Na navedenom skupu S.I. je istakao dvije zastave druge države i on je lišen slobode sinoć zbog počinjenog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru. S.I. je jutros priveden nadležnom sudiji za prekršaje radi daljeg postupanja", kazali su iz UP.

Bonus video: