"POJAČANO PRISUSTVO NA PUTNIM PRAVCIMA"

Policija do 20 sati kaznila 58 vozača: Trojica uhapšeni zbog vožnje u pijanom stanju

"Još jednom, apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i bezbjedno upravljaju vozilima, kako sebe, svoje saputnike i ostale učesnike u saobraćaju ne bi izlagali nepotrebnom rizuku od saobraćajne nezgode, ali i sankcijama, zbog počinjenih prekršaja"

16928 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuttrestock
Ilustracija, Foto: Shuttrestock

U cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, saobraćajna policija je kroz pojačano prisustvo na putnim pravcima, zbog uočenih prekršaja, samo tokom današnjeg dana do 20 časova, sankcionisali 58 vozača, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se radi o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na "punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i sličnim teškim saobračajnim prekršajima.

Iz Uprave policije su kazali da je tako na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, sankcionisan i uhapšen vozač R.P. koji je upravljao vozilom marke "VW Golf" pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,41 promil

Oni su dodali da su takođe, dva vozača uhapšena na putnom pravcu Virpazar-Bar jer su upravljala vozilima pod dejstvom alkohola, a pritom su prekoračili propisanu dozvoljenu brzinu.

"Lišeni su slobode T.H. koji je upravljao vozilom marke „Mercedes“ i O.G. koji je upravljao vozilom marke "Audi A3"", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da će uhapšeni u predviđenom postupku biti privedeni nadležnom sudiji za prekršaje.

"Još jednom, apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i bezbjedno upravljaju vozilima, kako sebe, svoje saputnike i ostale učesnike u saobraćaju ne bi izlagali nepotrebnom rizuku od saobraćajne nezgode, ali i sankcijama, zbog počinjenih prekršaja", navodi se u saopštenju.