PODNIJETE KRIVIČNE PRIJAVE

Zaposleni u Tehomaxu osumnjičen da je na prevaru prodao robu vrijednu preko 140.000 eura

"A.N. je iz prodajnog objekta u periodu od januara do juna 2020. godine uzimao robu koju nije evidentirao preko kase i bez znanja računo-polagača sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 140.828 eura"

12900 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv A.N. (30) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"On je, kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se, kao zaposleni u privrednom društvu "Tehnomax" u Nikšiću zloupotrijebio svoj položaj i prekoračio granicu svojih ovlašćenja tako što je u periodu od kraja 2018. godine do juna 2020. godine donosio fotokopije ličnih karata od svojih poznanika i rodbine na osnovu kojih je potpisivao formulare Hipotekarne banke i na osnovu takve dokumentacije podizao robu i prodavao je nepoznatim licima.

"A.N. je, osim toga iz prodajnog objekta u periodu od januara do juna 2020. godine uzimao robu koju nije evidentirao preko kase i bez znanja računo – polagača sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 140.828 eura", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

I policija u Pljevljima je podnijela krivičnu prijavu protiv A.D. (50) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

"On, kako se sumnja, u periodu od 2012. do 2019. godine u namjeri da u potpunosti ili djelimično izbjegne plaćanje poreskih obaveza, nije podnosio poreskom organu prijavu po osnovu PDV-a i poreza na dohodak fizičkih lica. Naime, on nije prijavio prihod po osnovu izgradnje i prodaje stanova i poslovnih objekata u iznosu od oko 81.000 eura i porez na dohodak fizičkih lica u iznosu od oko 7.300 eura, te je na taj način, sumnja se, nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 88.000 eura".