Uhapšena bezbjednosno interesantna osoba: Osumnjičen za podmetanje požara kod Milenijuma

"Osim toga, policija će u svakom slučaju podmetanja požara odgovoriti efikasno i neodgovorne pojedince procesuirati"

32466 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bezbjednosno interesantna osoba Mirko Janković (32) iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je podmetnuo požar u blizini mosta Milenijum u Podgorici.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

"Podgorička policija je danas nedugo nakon događaja identifikovala i uhapsila lice koje je podmetnulo požar na lokaciji u blizini mosta Milenijum u Podgorici. Policija je danas nakon dobijene prijave o požaru na navedenoj lokaciji, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i prikupila podatke koji su ukazali na sumnju da je ovaj požar podmetnulo bezbjednosno interesantno lice M.J. (32) iz Podgorice. Nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici ovo lice je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo izazvanje opšte opasnosti", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Navodi se da službenici Uprave policije samostalno i u saradnji sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti na terenu u cilju sprečavanja podmetanja požara.

"Osim toga, policija će u svakom slučaju podmetanja požara odgovoriti efikasno i neodgovorne pojedince procesuirati", zaključeno je.

Janković je i ranije hapšen zbog sumnje za šverc narkotika i paljenje vozila nekadašnjem šefu Odsjeka za borbu protiv droge, Dejanu Kneževiću.

Bonus video: