Tužilac čeka vještačenje povreda Vukovića i Dragića

Policija proslijedila tužilaštvu u Pljevljima obavještenja i ljekarske izvještaje

12933 pregleda 23 reakcija 24 komentar(a)
Vuk Vuković, Foto: Vuk Lajović
Vuk Vuković, Foto: Vuk Lajović

Ljekarski izvještaji aktera nedavne tuče na Žabljaku poslati su na vještačenje, nakon čega će tužilac kvalifikovati dogođaj i ocijeniti da li u radnjama bilo koga ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti.

To je “Vijestima” prekjuče saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima.

U večernjim satima 28. jula došlo je do fizičkog obračuna u kojem su učestvovali aktivni policajac Milinko Dragić iz Šavnika, njegov doskorašnji kolega, Žabljačanin Vuk Vuković i njihova braća Vojimir Dragić i Veso Vuković. “Ovom tužilaštvu... od strane UP Odjeljenje bezbjednosti Žabljak, na ocjenu (su) dostavljeni spisi predmeta - potrebna obavještenja i ljekarski izvještaji, koji su upućeni na vještačenje nakon kojeg će biti izvršena kvalifikacija događaja, tj. biti ocijenjeno da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti”, navodi se odgovorima pljevaljskog tužilaštva, koje potpisuje tužiteljka i portparolka Nataša Bajčeta. Iz Uprave policije “Vijestima” nijesu odgovorili na pitanja o incidentu čiji učesnik je i njihov službenik.

Milinko Dragić
Milinko Dragićfoto: Privatna arhiva

Žabljački inspektori bili su na licu mjesta, ali ta institucija ćuti o tuči. Više sagovornika “Vijesti” sa Žabljaka tvrdi da je sve počelo kada je Milinko Dragić u jednom žabljačkom lokalu navodno opsovao Vuka Vukovića i nazvao ga izdajnikom.

Vuk Vuković nedavno je napustio policiju u znak podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, nakon što je nosio krst na protestnoj litiji u Budvi. Šavničani, bliski Dragiću, međutim, tvrde da je istina drugačija - da je Vukoviću, navodno, zasmetalo komitsko obilježje koje su braća Dragić imala na svojim majicama.

Vuković je nakon tuče “Vijestima” ispričao svoju verziju događaja, rekavši da se te večeri javio Milinku Dragiću kojeg poznaje iz školskih dana, a da su zatim uslijedile provokacije:

“Stisnuo mi je ruku i rekao: ‘Đe si izdajniče i roda i plemena, rđo’. Nakon toga njegov brat nam je rekao - ‘Vi ste smećari, sjeme vam se utrlo’”.

Tvrdi da su on i brat tada napustili lokal da ne bi došlo do incidenta, ali da su Dragići krenuli za njima: “Došli su u lokal u kome smo bili i napali su nas. Mi smo se samo branili, to je normalno”. “Vijesti” nisu uspjele da stupe u kontakt sa Dragićem.

Bonus video: