"NISMO DOBIJALI DIREKTNE ZAHTJEVE OD POLICIJE MALTE"

Veljović: Ubijena novinarka sa Malte i osumnjičeni nijesu posjećivali Crnu Goru

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da ubijena novinarka kao ni osumnjičeno lice Y.F. nijesu posjećivali Crnu Goru", rekao je Veljović

37920 pregleda 247 reakcija 79 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Twitter/Uprava policije
Veselin Veljović, Foto: Twitter/Uprava policije

U vezi sa ubistvom malteške novinarke Dafne Karuana Galicije, Uprava policije nije dobijala direktne zahtjeve od policije Malte, objavljeno je na Twitter nalogu Uprave policije.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da ubijena novinarka kao ni osumnjičeno lice Y.F. nijesu posjećivali Crnu Goru", rekao je Veljović.

"Policija Malte od Uprave policije nije tražila bilo kakve provjere za crnogorsku kompaniju koja gazduje vjetroelektranom "Možura", firma Možura Wind Park d.o.o., kao ni lica u tom društvu", tvrdi Veljović.

Direktor Uprave policije je kazao da nijesu od policije Malte dobijali zahtjeve za provjere firmi koje se pominju da su povezane sa VE "Možura" kao ni za eventualne povezanosti sa državnim zvaničnicima Crne Gore.

"U slučaju konkretnih zahtjeva od policije Malte u vezi sa slučajem ubistva novinarke Daphne Caruana Galizia, Uprava policije će postupati blagovremeno i tim zahtjevima će dati prioritet u svom radu", kazao je Veljović.

Povezani članci

09. Avgust 2020.

Moja majka je istraživala i veze Đukanovića