U ŠLEPERU NAĐENO 1.243 PAKETA

U Podgorici zaplijenjen milionski tovar cigareta

Istragom rukovodi Specijalno državno tužilaštvo, a procjenjuje se da je ogromna, milionska, vrijednost zaplijenjene robe

82154 pregleda 652 reakcija 101 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Betaphoto
Ilustracija, Foto: Betaphoto

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja u zajedničkoj akciji sa Upravom carina zaplijenili su veliku količinu cigareta, bez akciznih markica, saznaju "Vijesti" u vrhu Uprave policije.

U akciji policije u Podgorici zaplijenjena su 1.243 paketa cigareta, koja su pronađena u šleperu bjelopoljskih tablica.

U akciji su uhapšeni, kako "Vijesti" saznaju Stefan Bubanja (30) i Nikola Bubanja (26).

Istragom rukovodi Specijalno državno tužilaštvo, a procjenjuje se da je ogromna, milionska, vrijednost zaplijenjene robe.

"Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u saradnji sa službenicima Uprave carina a postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, 8. avgusta 2020. godine, realizovali akciju kodnog naziva "Arka". Ovom akcijom je prekinut lanac krijumčarenja cigareta. Istog dana od strane službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije slobode su lišeni S.B. i N.B. crnogorske državljane, za koje se osnovano sumnja da su bili dio organizovane kriminalne grupe koja je na organizovan način uzela ispod carinskog nadzora inostrane cigarete bez akciznih markica iz skladišta Slobodne zone Luke Bar, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje S.B. i N.B. su uz krivičnu prijavu predati Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Krivičnom prijavom je obuhvaćen još jedan crnogorski državljanin A.K. za koga se osnovano sumnja da je jedan od organizatora ove kriminalne grupe. Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta, koje su namijenjene sivom tržištu Crne Gore, kao i daljem krijumčarenju u zapadnoevropske zemlje iznosi preko jednog milion eura. Kroz navedenu akciju nastaviće se aktivnosti u narednom periodu sa ciljem identifikovanja i procesuiranja svih lica – članova organizacije koja se bavi krijumčarenjem cigareta", zaključuje se u saopštenju policije.