Metak u cijevi u slučaju napada

Kako osumnjičeni priznaje - brusilicom je izbrisao serijski broj pištolja: "S ciljem da ne bude otkriveno oružje i on kao izvršilac ako do njegove upotrebe dođe"...

11847 pregleda 10 komentar(a)
“Mogao bi ponoviti krivično djelo” (ilustracija), Foto: Shutterstock
“Mogao bi ponoviti krivično djelo” (ilustracija), Foto: Shutterstock

Osamnaestogodišnji Danilo Peković uhapšen je preksinoć u podgoričkom City kvartu, nakon što je policija kod njega pronašla pištolj sa metkom u cijevi.

Tužiteljka Jelena Protić odredila mu je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

U tužilačkim spisima, u koje su “Vijesti” imale uvid, piše da Peković nije ranije osuđivan.

Prema istim informacijama, nije bezbjedbosno-interesantna osoba i ranije nije hapšen.

Isti izvor kazao je da je Peković tokom saslušanja, inspektorima ispričao da je pištolj nabavio jer se, zbog ranijeg problema sa sugrađanima, čija imena nije htio da saopšti, plaši za svoju bezbjednost.

Navodno, on je prije nekoliko mjeseci pretučen.

“Naime, iz odbrane osumnjičenog proizlazi da je ranije imao probleme sa određenim licima koja nije želio da imenuje, zbog čega je upravo i nabavio oružje - pištolj i municiju, koji su kod njega pronađšeni od strane Interventne jedinice, te kod činjenice da lica koja mu, prema njegovim navodima, prijete i koja su ga u ranijem periodu napadala, žive na teritoriji Podgorice i on ih poznaje, te je upravo iz razloga kako bi se odbranio od eventualnih napada, nabavio pištolj i municiju, od čega je, kako je i sam naveo, uvijek držao jedan metak u cijevi, da bi bio u potpunosti spreman za upotrebu i odbranu ukoliko se za tim ukaže prilika”, navodi se u rješenju tužiteljke Protić.

Pored tog, navodi se u tekstu, kako osumnjičeni priznaje - brusilicom je izbrisao serijski broj pištolja: “S ciljem da ne bude otkriveno oružje i on kao izvršilac ako do njegove upotrebe dođe”.

“Sve ove okolnosti ukazuju na realnu bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, budući da lica od kojih se osjeća ugroženim, stanuju na teritoriji Podgorice, te sa istima može doći svakodnevno u kontakt”, navodi se u rješenju tužiteljke.

Bonus video: