Maskirani policajci Slovinića gazili i polivali pivom?

Budvanin tražio od policije da ispitaju ko su maskirane naoružane osobe koje su ga u noći između subote i nedjelje maltretirale u Budvi. Iz Uprave policije tvrde da su prema Sloviniću zakonito i profesionalno postupali

75073 pregleda 336 reakcija 103 komentar(a)
Budvanin tvrdi da su ga gazili policajci (Ilustracija), Foto: Vijesti
Budvanin tvrdi da su ga gazili policajci (Ilustracija), Foto: Vijesti

Budvanin Goran Slovinić tražio je od budvanske policije da utvrdi ko su osobe sa fantomkama na glavi koje su, kako tvrdi, naoružane puškama, u noći između subote i nedjelje, petnaestak minuta iza ponoći upale na terasu lokala “Korkovado”, bacile ga na kameni pločnik, više puta udarili čizmom, a potom polivali pićem.

U prijavi je napisao da o svemu što se dešavalo ispod zidina budvanskog Starog grada mogu da svjedoče predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegova supruga Lidija.

Tvrdi i da su iživljavanje nad njim gledali i prijatelji Đukanovića, u čijem društvu je taj bračni par sjedio na terasi susjednog lokala.

Uprava policije tvrdi da su te noći preduzimali planske aktivnosti i da su prema Sloviniću postupali profesionalno.

Slovinić, koji se dugo godina bavi ugostiteljstvom, prije godinu je na istoj toj terasi bio meta naoružanih napadača koji su pucali u njega i prijatelje sa kojima je sjedio - Marka Ljubišu Kana i Dragana Markovića zvanog Krasni.

U prijavi Slovinića piše i da su ga nepoznate maskirane i naoružane osobe, nakon što su ga obalile na pločnik, po leđima polivale pićem..

“Oko 00.15 časova, 16. avgusta, ja sam sa svojim prijateljima Ognjenom Kažanegrom, Đurom Ivanovićem, Dadom Bjelicom, Markom Zecom, i jednim momkom koji studira u Londonu i preziva se Radonjić sjedio za stolom na terasi ‘Korkovado’. U lokal sam došao dvadeset minuta prije ponoći, jer sam prethodno bio u jednom lokalu u Mediteranskom sportskom centru. Dok smo sjedjeli, iz pravca ‘Zvona’ na terasu je 15 minuta nakon ponoći ušla veća grupa nepoznatih lica, njih oko 20, sa fantomkama na glavi u tamnim kombinezonima bez ikakvih oznaka”, napisao je Slovinić u prijavi.

Traži odgovore od policije: Slovinić
Traži odgovore od policije: Slovinić foto: Facebook

Objašnjava da je ta grupa maskiranih ljudi velikom brzinom prišla stolu za kojim su bili, uz povike - “Lezite dolje! Lezite dolje! Glave na pod!”

“Odmah sam poslušao naređenje i postupio kako je traženo, iako se niko od ovih lica nije legitimisao i kazao da su policajci. Dok sam ležao na pločniku jedan od njih me je pitao kako se zovem i tražio da mu dam lična dokumenta. Kazao sam mu da mi je lična karta u automobilu. Dok sam ležao više njih me je nogama nagazilo na lijevu ruku u predjelu šake, kao i prilikom prolaska kačili su me namjerno čizmama po glavi”, piše u prijavi u koju su “Vijesti” imale uvid.

”PIVOM PO GENITALIJAMA”

On tvrdi i da jedan od pripadnika te grupe uzeo čašu piva sa stola i počeo da ga poliva po leđima.

“Nakon nekoliko sekundi poliva me po bermudama u predjelu genitalija i zadnjice. Nakon toga me uspravljaju i traže od mene da prislonim glavu na zidine Staroga grada, što sam i učinio. Tu su izvršili pretres tako što sam izvadio sve iz džepova. Nijesu našli ništa nedozvoljeno. Nakon toga me uspravljaju i dvojica me, držeći mi ruke iza leđa, povijene glave odvode do ‘Zvona’, pri čemu sam primijetio da njih dvojica imaju automatske puške”, tvrdi taj Budvanin u prijavi.

Objasnio je da su ga tako odveli do kombi vozila parkiranog kod lokala “Fishermans” i da je tada uočio da se radi o policijskom kombiju - marici, bez registarskih oznaka.

“Tu su mi rekli da raširim noge i stavim glavu na haubu, što sam i uradio. Jedan od njih me je udario otvorenom šakom u predjelu potiljka, ali udarac nije bio jak... U tom položaju bio sam par minuta, nakon čega me dvojica ponovo odvode preko Trga, pognute glave do lokala ‘Korkovado’ gdje me ostavljaju bez ikakvog obrazloženja i udaljavaju se do svoga vozila”, napisao je Slovinić u prijavi.

On je naglasio da je ubijeđen da te osobe nijesu pripadnici Centra bezbjednosti Budva, sa kojima je, kako tvrdi, u korektnim međuljudskim odnosima.

“Napominjem da se ovaj događaj desio u neposrednoj blizini terase lokala ‘Astorija’ i da se sve dešavalo naočigled predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je za stolom sjedio sa suprugom i prijateljima. Želim da saznam, da li su ova lica pripadnici policije, ako jesu, koja je jedinica u pitanju i po čijem naređenju je ovo urađeno, na ovako tendenciozan način. Nijesam protiv legitimisanja i kontrole od strane policije, ali svakako ne na ovako ponižavajući način uz polivanje pivom“, napiso je Slovinić.

NAĐENI KRIVICI ZA POKUŠAJ UBISTVA?

Specijalno državno tužilaštvo prije nekoliko mjeseci procesuiralo je grupu na čijem čelu su Nikšićanin Radovan Mujović i Budvanin Vasilije Rafailović, koje sumnjiče da stoje iza pokušaja ubistva Kana i Slovinića.

Mujović i Rafailović, prema policijskim informacijama, povezani su sa kavačkim kriminalnim klanom. Slovinić je više puta tvrdio da nije bezbjednosno interesantna osoba, niti pripadnik bilo kog kriminalnog klana.

Apelacioni sud prije nekoliko mjeseci preinačio je dio presude kojom je taj Budvanin oslobođen optužbi i osudio ga na dvogodišnju robiju jer je, sredinom maja 2013. godine u svom restoranu “San Marino” u centru Budve sa umišljajem pokušao da ubije Andreja Brkovića iz Podgorice.

Istovremeno, potvrđen je i dio presude kojom je optuženi Brković osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora, jer je upao u restoran “San Marino” i ispalio tri metka prema Sloviniću koji je sa prijateljima gledao fudbalsku utakmicu.

Nijedan od ispaljenih projektila nije pogodio Slovinića, koji je uzvratio paljbu.

Bunio se protiv Lazovića i Rađenovića zbog gradnje

Ime Gorana Slovinića u žižu javnosti dospjelo je prije devet godina, kada se javno suprotstavio građevinskoj mafiji.

Tada je ušao u salu Skupštine opštine Budva i fizički nasrnuo na obrađivača plana, profesora Miodraga Raičevića, koji je pored njegove kuće, nadomak Starog grada, ucrtao solitere na placu tadašnjeg šefa lokalnog Odbora Demokratske partije socijalista Bora Lazovića.

Raičević je istim dokumentom Slovinićima izbrisao put do porodične kuće.

Nekoliko godina kasnije, Budvanin je ponovo odlučio sam da se bori protiv odluke Opštine Budva koja je dozvolila Lazoviću da gradi više od devet spratova pored njegove kuće.

Nakon što je saznao za tu odluku, ušao je u kabinet tadašnjeg gradonačelnika Lazara Rađenovića i sa njim imao konflikt.

Slovinić javno podržava koaliciju koju u Budvi predvodi Marko Bato Carević i oštar je kritičar vladajuće Demokratske partije socijalista.

UP: Pretresali smo zakonito

Slovinića su u Budvi pretresali pripadnici Sektora specijalne policije i prema njemu se zakonito ophodili.

To tvrde iz Uprave policije u odgovorima Vijestima na pitanja o događaju u budvanskom “Korkovadu”.

“Shodno planiranim aktivnostima, pripadnici Sektora specijalne policije, na području opštine Budva su 14. i 15. avgusta sprovodili planske aktivnosti iz djelokruga svoje nadležnosti, odnosno pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa”, kazali su iz UP.

Objašnjavaju da su u večernjim časovima 15. avgusta, u bašti jednog ugostiteljskog objekta na šetalištu ispred Starog grada u Budvi, “dok su sprovodili pomenute aktivnosti iz svoje nadležnosti, pripadnici Sektora specijalne policije uočili su više članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica, među kojima se nalazilo i bezbjednosno interesantno lice G.S. iz Budve”.

“Prema ovim licima pripadnici Sektora specijalne policije, preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su se isključivo odnosile na legitimisanje i pregled lica. Tokom sprovođenja navedenih aktivnosti pripadnici Sektora specijalne policije su postupali krajnje profesionalno, preduzimajući sve mjere i radnje u skladu sa zakonom. Kontrola je sprovedena samo nad članovima organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnim licima”, kazali su iz UP.

Najavili su da će, shodno planiranim aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, pripadnici Sektora specijalne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanom kontrolom bezbjednosno interesantnih lica.

Bonus video: