Krivokapić uhapšen u Španiji: Osumnjičen za pokušaj ubistva Radonjića

Iz policije navode da uhapšeni, prema operativnim saznanjima, važi za člana organizovane kriminalne grupe

31941 pregleda 20 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Crne Gore, Ljubomir Krivokapić, za kojim se tragalo zbog pokušaja ubistva Miloša Radonjića u Kotoru, 31. maja 2016. godine, uhapšen je u Španiji.

"Na osnovu višemjesečnog ciljanog traganja u Španiji je lociran i lišen slobode Lj.K. (28), državljanin Crne Gore. U okviru ove ciljane potrage, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, blisko su sarađivali sa više timova za ciljano traganje u okviru ENFAST - Evropske mreže timova za ciljano traganje, što je u krajnjem rezultiralo lociranjem ovog lica", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije navode da uhapšeni, prema operativnim saznanjima, važi za člana organizovane kriminalne grupe, te da se potražuje po naredbi Višeg suda u Podgorici koja je izdata radi privođenja Višem državnom tužilaštvu u Podgorici "radi obezbjeđivanja prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

"Ovo lice se sumnjiči da je 31. maja 2016. godine u Kotoru, u mjestu Dobrota, zajedno sa M.B., pokušao da liši života R.M. na način što su ispalili više hitaca u pravcu vozila kojim se oštećeni kretao", zaključuju iz policije.

Bonus video: